В Гълъбово се проведоха спортни игри за хора с увреждания

В Гълъбово се проведоха спортни игри за хора с увреждания 55 участници от 10 организации на хора с увреждания от област Стара Загора и група доброволци се включиха в спортния празник, организиран от Общинската организация на инвалидите (ООИ) „Надежда“ в гр. Гълъбово по повод нейната шеста годишнина. Инициатор, вдъхновител и основен спонсор на събитието е „КонтурГлобал Марица Изток 3“.
Празникът под мотото „Ние сме различни, но не сме безразлични“ бе открит от инж. Пламен Бараков, заместник-кмет на Община Гълъбово, и Даниел Киряков - мениджър „Комуникации и корпоративна социална отговорност“ на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.
В Гълъбово се проведоха спортни игри за хора с увреждания Сред официалните гости бяха също г-жа Янка Петрова, председател на Общинския съвет на Община Гълъбово, и представители на Управителния съвет на Съюза на инвалидите и на регионалния съвет на организацията за Стара Загора.
Програмата продължи със състезания по баскетбол, боулинг, дартс и дърпане на въже. Участниците бяха разпределени в 10 отбора с по пет състезатели, представляващи Гълъбово, Обручище, Главан, Раднево, Стара Загора, ДВХФУ - Стара Загора, Казанлък, Гурково, Николаево и Чирпан. С най-много точки в крайното класиране завърши отборът от Гурково, следван от екипите от Николаево и Раднево. Отборът от Раднево завърши игрите с равен брой точки с отбора на Казанлък, но се класира трети заради спечеленото първо място в състезанието по баскетбол. Специалната награда за най-борбен и атрактивен състезател журито присъди на Златка Асенова от Дневния център за деца с увреждания, гр. Гълъбово.
В Гълъбово се проведоха спортни игри за хора с увреждания С организирането на спортните игри Общинската организация на инвалидите в Гълъбово осъществи желанието си да даде възможност на своите членове и на тези от другите организации в региона да се откъснат от затворения си начин на живот, да повишат физическата си активност и да създадат нови запознанства. Показвайки способностите си на активни хора, те възвърнаха добрия тонус и самоувереността си, мотивирайки се за нови участия в следващи подобни инициативи.
Ентусиазмът на организаторите обедини голяма част от институциите в града - Община Гълъбово предостави на участниците местния стадион, Многопрофилната болница за активно лечение осигури задължителната за всяко събитие линейка, като доставчиците от региона също дадоха своя принос към тази социално значима инициатива.
През 2012 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи празника, с който бе отбелязана петгодишнината на Общинската организация на инвалидите в Гълъбово. Тази година компанията разшири своята подкрепа и със закупуването на народни носии, с които членове на организацията участваха във фолклорния фестивал в Неделино.
"Здравна поща"


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД