Кардиолози стартират кампания "Лице на здравото сърце"

Кардиолози стартират кампания "Лице на здравото сърце"На 29 септември 2013 г., по традиция от 2000 г. насам, Световната кардиологична федерация ще чества Световния ден на сърцето. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечни болести, високата смъртност, до която водят и начините за превенция. В България Световният ден на сърцето се организира официално от Дружество на кардиолозите (ДКБ).
Tази година кампанията за Световния ден на сърцето ще премине под мотото „Тръгни по пътя на здравото сърце”.
За популяризиране на каузата, ДКБ стартира кампанията „Лице на здравото сърце”. В инициативата може да участва всеки, който пожелае, без ограничение във възраст, пол, националност, етническа или религиозна принадлежност.
За целта е необходимо единствено да изтегли файл от Фейсбук страницата на Световния ден на сърцето (https://www.facebook.com/sartze2013) или тази на ДКБ (https://www.facebook.com/cardiobg), да го разпечата, да се снима с него и да качи или сподели снимката на някоя от двете страници или на своя личен профил с текст:
На 29 септември (неделя) светът отбелязва Деня на сърцето. Аз вече се включих, като станах ЛИЦЕ НА ЗДРАВОТО СЪРЦЕ. А на 29 септември 2013 г. от 10.00 ч. ела да ТРЪГНЕМ ПО ПЪТЯ НА ЗДРАВОТО СЪРЦЕ. Къде и какво ще се случва? Следете тук:
https://www.facebook.com/sartze2013
https://www.facebook.com/events/127387420797881/
ЗДРАВОТО СЪРЦЕ Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ!
Файлът, който е достъпен на посочените страници във Фейсбук, представлява карта с маршрут във формата на сърце. Това е „пътят на здравото сърце”, а коя е началната точка, какво ще се случва на разположени по маршрута пунктове и какво ще получат участниците в събитието, от ДКБ ще разкрият седмица преди Световния ден на сърцето в социалните мрежи и на среща с медиите.
В „Лице на здравото сърце” вече се превърнаха председателят на ДКБ доц. Иво Петров, треньорът на националния отбор по шотокан карате-до Димитър Тодоранов, художниците Стефан Божков и Кольо Карамфилов, както и много хора от всяички възрасти.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД