Община Раднево подкрепя "СПРИ и се прегледай"

Община Раднево подкрепя "СПРИ и се прегледай"Община Раднево подкрепя дейностите по проект „СПРИ и се прегледай“ (Национална кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания) на Министерство на здравеопазването и кани всички желаещи на информационно събитие, което ще се проведе на 22 септември от 13 часа в заседателната зала на общината, информират от пресцентъра на администрацията.
Проектът цели въвеждане на модел за ранна диагностика на онкологични заболявания и по-специално на рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво. Ранното откриване позволява по-лесно справяне с проблема и подобряване качеството на живот.
До края на годината по проект „СПРИ и се прегледай“ ще бъдат изпратени 400 000 покани за безплатни скринингови прегледи до здрави хора, които не проявяват симптоми на заболяването, но попадат в рисковите възрастови групи (25-60 г. за рак на маточната шийка, 50-69 г. за рак на гърдата и над 50 г. за рак на дебелото и правото черво).
На срещата ще бъдат представени презентация по проект „СПРИ и се прегледай“, образователен филм и видеоклипове. Участниците ще имат възможност отправят въпросите си към специалист в областта на скрининга, както и към представители на Регионалните здравни инспекции, които администрират проект „СПРИ и се прегледай“ на регионално ниво.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД