Започва информационна кампания за "Спри и се прегледай"

Започва информационна кампания за "Спри и се прегледай"Четири месеца и половина преди края на проточилия се пет години проект „СПРИ и се прегледай“, здравното министерство започва информационнана кампания. 72 населени места от цялата страна ще бъдат домакини на информационни събития по проекта.
През този и следващия месец министерството е планирало „обиколки, срещи и хепънинги в изпълнение на проект „СПРИ и се прегледай“ в шест региона на страната.
Основните компоненти в кампанията ще бъдат разясняване на концепцията за провеждане на скринингови прегледи в България и значението на ранната диагностика на трите локализации по проекта - рак на маточната шийка и рак на гърдата при жените, и рак на дебелото и правото черво при мъжете и жените, гласи информацията.
Основното послание на кампанията е необходимостта от възпитаването на лична отговорност към собственото здраве, подчертават от ведомството. За целта са предвидени серия от събития със забавен и състезателен характер, които според МЗ ще позволят достигането на целевите групи по достъпен начин.
Посредством личен контакт със специалисти в областта на скрининга и регионалните здравни инспекции, които координират проект „СПРИ и се прегледай“, всеки участник ще има възможността да получи отговор на индивидуалните си въпроси и притеснения.
В събитията участие ще вземат и представители на организации на хора с увреждания, малцинствени групи и други хора в неравностойно положение. По този начин кампанията цели да предостави равен достъп до информацията по проекта и да мотивира всички групи, които потенциално подлежат на безплатни скринингови прегледи, се посочва още в съобщението до медиите.
Събитията започват от 12 август, като първият регион е Северозападна България (12-19 август). Последващите обиколки ще са в Южен централен район (19-22 август) и Югозападен район (26-29 август). В периода 9-21 септември ще бъдат посетени Северна централна, Североизточна и Югоизточна България.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД