Високотехнологична медицина и иновации показаха световни фирми на "Булмедика/Булдентал"

Високотехнологична медицина и иновации показаха световни фирми на "Булмедика/Булдентал"От 15 до 17 май в Интер Експо Център-София под патронажа на Министерството на здравеопазването се проведе традиционното изложение за високотехнологична медицина и добри практики „Булмедика/Булдентал”. 160 фирми от България, Великобритания, Германия, Франция, Австрия, Словения, Турция, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Русия, Китай, Пакистан, Южна Корея се включиха за участие в световното изложение. Хиляди лекари, зъболекари, фармацевти и други медицински специалисти дойдоха, за да видят модерната медицинска техника и технологии, новите методи и добрите практики по света.
Те се срещнаха с нови генерации апаратура за лечебна дейност, техника от най-висок клас, иновативен софтуер, системи и апарати за прецизна диагностика, модерно оборудване и материали за спешна помощ.
Денка Петкова, управител на "Парагон трейдинг " пред щанда на фирматаНа изложението имаше предложения за изграждане и вътрешно обзавеждане на болници, клиники и други помещения, съвременни системи за обработка на отпадъчни продукти, които могат да доближат нашата здравна система до европейски нива.
В основата на експонираните помощни средства за ортопедия и рехабилитация са иновативните технологии – 3D форми, CAD/CAM софтуер и др. Те гарантират функционалност и комфорт на хората с увреждания.
За радост на организаторите тази година новите участници бяха повече от 30. Всички те направиха дебют на „Булмедика/Булдентал”.
И в зъболечебната техника бяха представени иновации в различни области – модерна апаратура и инструменти за дентални кабинети и зъботехнически лаборатории, най-новите модели рентгени, лазери, дентални 3D скенери и др. Консумативи и други медицински изделия също бяха представени на щандовете.
В програмата на трите дни на форума бяха включени и поредица от симпозиуми. На 15 май през целия ден Гено Геновпосетителите имаха възможност да наблюдават видеопрезентации на клиничните случаи на всички участници в "Усмивка на годината 2013". Много полезен за стоматолозите, специалисти по ортодонтия, беше и теоретично-практическия курс "Миниимплантати (ТАД) в ортодонтията".
Стара Загора също имаше собствено присъствие на престижния форум. Една от местните фирми бе тази за медицински помощни средства за хора с различни увреждания "Парагон трейдинг". Инвалидни колички, столове за тоалет и баня, антидекубитални дюшеци, перуки, гръдни протези, корсети за бремени, колани за хернии и дископатии, наглезенки, наколенки, чорапи за разширени вени, слухови апарати бяха само част от продуктите, изложени на щанда на "Парагон трейдинг". Всички те са с високо качество, изработени са във водещи в бранша световни фирми. Представители на старозагорската фирма за помощни средства споделиха, че традиционно участват в изложението в Интер Експо център. Въпреки кризата има интерес към форума и респективно и към нашите изделия, запитванията са много. Надяваме се присъствието ни на "Булмедика/Булдентал" да ни е от полза, споделиха собствениците на фирмата.
 Атрактивните "детски" стоматологични столове на фирма ЕТ "Минка Генова"Друга старозагорска фирма - ЕТ "Минка Генова", също присъства традиционно на световното изложение. Тя продължава да е единственият производител в България на стоматологични столове с марката "Анвита". Фирмата произвежда и "детски" стоматологични столове, които освен с традиционното оборудване са "обзаведени" и с красиви пъстри пластмасови фигури на различни животни. Съвсем до скоро бяхме единствените производители в света на такива столове. Китайците обаче се усетиха, изкопираха ги и също започнаха да произвеждат, разказаха Минка и Гено Генови. Тяхната фирма произвежда още зъботехнически маси, системи за обучение на студенти по хуманна медицина, хирургически маси за ветеринарна медицина. Работим главно за вътрешния пазар, но към нашите столове интерес проявават и от Русия и Европа. На изложението имахме запитвания от френска фирма за детските столове, обясни г-н Генов. Поддържаме атрактивни цени, съчетани с отлично качество. Със сигурност нашите столове са с по-високо качество от тези на повечето китайски производители, каза още той.
"Томед" ООД е друга старозагорска фирма, която бе представена на "Булмедика/Булдентал". Дружеството се занимава Антон Тонев от фирма "Томед" ООДс доставка и монтаж на рентгенова апаратура. на италианската BMI и немската OR Technology. Всяка година участваме в изложението. Смятаме, че по отношение на бизнеса тази година е по-добра от предишните, заяви Антон Тонев, управител на дружеството. На щанда на "Томед" специалистите имаха възможност да се запознаят с най-ново поколение компютърни томографи, рентгенови апарати, мамографи, ехографи, DR дигитални рентгени, диагностично-радиологични станции, монитори, дефибрилатори, както и аксесоари и консумативи.
„Здравна поща“, Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД