Днес отбелязваме Международния ден на Червения кръст

Днес отбелязваме Международния ден на Червения кръстНа 8 май 2013 г. честваме 150-та годишнина от възникването на червенокръсткото движение. Навършват се 150 години хуманитарна дейност и отбелязваме трайното присъствие и значимата роля, която Движението заема в световен и локален мащаб.
Червеният кръст/Червеният полумесец е най-голямата хуманитарна мрежа в света, съставена от 13 милиона доброволци и професионалисти, работещи в непосредствена близост с нуждаещите се.
В 187 национални дружества на ЧК/ЧП, МФЧК/ЧП и МКЧК мобилизират силата на хуманността, за да помогат на хората да се подготвят, да реагират и да се възстановят от кризите.
Всяка година доброволците и служителите на Червения кръст/Червения полумесец по света достигат до повече от 160 милиона души чрез програми в сферите на здравеопазването, намаляването на риска от и при бедствия, социалното включване и т.н.
Идеите на Анри Дюнан, представени в забележителната книга „Спомен от Солферино“, станаха реалност през 1863 г. със създаването на Международния комитет на Червения кръст и основаването на първите национални дружества, последвани от приемането на Първата Женевска конвенция през 1984. Днес идеите на Дюнан са основна опора за движението на ЧК/ЧП, давайки му сила и цел. Всички действия на Червения кръст/Червения полумесец са водени от хуманитарни ценности като неутралност, защита на човешкото достойнство и толерантност към различията, заложени в седемте основни принципа на движението на Червения кръст/ Червения полумесец. В днешния променящ се свят те са по-актуални от когато и да било преди. Седемте фундаментални червенокръстки принципа са хуманност, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство и универсалност.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД