Безплатни кожни прегледи ще извършват в цялата страна на 24 април

Безплатни кожни прегледи ще извършват в цялата страна на 24 априлЗа пореден път на 24 април дерматолози от цялата страна ще извършват безплатни прегледи в рамките на кампанията „Евромеланома”. Кампанията за профилактика на рака на кожата стартира в Белгия през 1999 г. и понастоящем е разпространена в 29 европейски държави - от Швеция до Кипър, от Малта и Ирландия до Русия. Тази инициатива се води от група европейски дерматолози, които работят безплатно, за да е успешна тяхната благородна кауза.
Заедно с ежегодните кампании се осигурява и достъп до информация на жителите на цяла Европа за рака на кожата. 

И тази година старозагорски дерматолози ще се включат в кампанията „Евромеланома”. На 24 април от 9 до 13.30 ч. всички, които желаят, могат да се прегледат безплатно в Центъра за кожно-венерически заболявания (бившият кожно-венерически диспансер). Освен за рак на кожата, пациентите могат да се обръщат към специалистите и за други кожни проблеми.

На 24 април Клиниката по кожни и венерически болести на УМБАЛ "Александровска" ще бъде един от центровете на националната кампания. Там също ще се проведат безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на рака на кожгата. Дерматолозите ще консултират гражданите от 8.30 до 14 ч. на партерния етаж на клиниката.
„Здравна поща”, Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД