България поема ротацинното председателство на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа

България поема ротацинното председателство на Здравната мрежа на страните от Югоизточна ЕвропаНа 23 ноември 2017 г. от 9.30 ч. в зала "Опал" на хотел Рамада София Сити Център, Министерството на здравеопазването ще бъде домакин на 39-тата Регионална среща на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа, посветена на темата "Промоция на здравето сред децата и младите хора в Югоизточна Европа". Форумът ще продължи два дни до 24 ноември, съобщиха от Министерство на здравеопазването.
Заместник-министърът на здравеопазването г-жа Светлана Йорданова ще открие конференцията. Участие във форума ще вземат д-р Скендер Сила, управляващ Офиса на Световната здравна организация за България, д-р Мира Драшич, ръководител на Секретариата на Здравната мрежа за ЮИЕ, както и представители на УНИЦЕФ, Източноевропейския институт по репродуктивно здраве и на деветте страни, включени в Здравната мрежа - Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Черна гора и Хърватска.
Предвижда се след приключването на официалната част по откриването на 39-тата Регионална среща на здравната мрежа на ЮИЕ и приемането на дневния ред около 10.00 ч. да се проведе пресконференция.
Здравната Мрежа е политически орган, който ръководи осъществяването на съвместни действия между своите членове в области на здравеопазването от общ интерес и действа като управителен комитет. Дейността й се подпомага и координира от Регионалното бюро на Световната здравна организация за Европа и от Съвета на Европа. Председателството ѝ се осъществява на ротационен принцип между деветте страни-членки.
Министерството на здравеопазването е домакин на Здравната мрежа за втори път, след като на 1 януари 2007 г., от първия ден на пълноправното ни членство в Европейския съюз, Република България пое председателството ѝ в рамките на Инициатива за социално сближаване на Пакта за стабилност.
Участниците в настоящата конференция ще обсъдят въпроси, свързани с промоцията на здравето сред децата и младежите като здравословното хранене, физическата активност, проблема с разпространение на тютюнопушенето и консумацията на алкохол.
Припомняме, че на среща между здравните министри от Югоизточна Европа, проведена в Кишинев през април 2017 г., Министерството на здравеопазването бе отличено с приз за изключителен принос в регионалното сътрудничество в областта на здравеопазването в Югоизточна Европа.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД