До 2 месеца ще бъде намерена нова фирма за поддръжка на тел. 112

До 2 месеца ще бъде намерена нова фирма за поддръжка на тел. 112Аз спрях поръчката за тел. 112. Беше намерен дефект в нея и това беше основанието. Усещам се притиснат като министър от тези, които досега са изпълнявали задълженията си по този договор. Имаме известни слабости в министерството назад във времето, тъй като не са плащани пари за поддръжка. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред Bulgaria ON AIR.
Имам увереността, че с това, което правим в момента, ще постигнем оптимална цена за поддръжката, която не е била на малка стойност, за тази обществена поръчка.
Това е единственият мотив да спестим средства на данъкоплатците, така че да намерим златната среда, категоричен бе той.
Радев обяви, че фирмата, поддържаща системата на Спешна помощ, се е опитала да окаже натиск върху МВР, за да получи повече пари. Няма кой друг да продължи поддръжката на 112. И да не се подвеждат по това, че имайки председателство, министерството и държавата ни могат да бъдат притискани с условия, които ние считаме за неприемливи, добави министърът на вътрешните работи.
От над 600 000 обаждания на спешния телефон през последния месец, около 130 са били със сбъркани адреси. Ако това притеснява някой, мен не ме притеснява. Имало е и по-драстични случаи. Въпреки че поддръжката известно време е била незаплащана от МВР, те продължават и в момента да поддържат системата, коментира още той.
Министърът смята, че до два месеца ще бъде намерена нова фирма, която да поеме поддръжката на тел. 112: Ще сключим договор и системата ще бъде поддържана и за председателството, а и не само заради него. Тази обществена поръчка ще продължи. Другите функционалности могат да станат само ако системата се поддържа.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД