Стартира национална инициатива за по-широк достъп до лекарства

Стартира национална инициатива за по-широк достъп до лекарстваНационална пациентска организация (НПО) стартира съвместна инициатива със социално-здравното предприятие ТheSocialMedwork. Нейната основна цел е да осигури по-широк достъп до лекарства на българите, страдащи от заболявания като рак на гърдата, левкемия и Паркинсон.
По искане на болниците в рамките на утвърдените нормативни рамки, ТheSocialMedwork ще може да доставя лекарства, които не са регистрирани на българския или европейския пазар, но са налични в която и да е точка на света, като например САЩ, съобщиха от НПО и уточниха, че до момента достъпът до тези лекарства бе затруднен.
Инициативата ще трансформира системата за достъп в България като подсигури такъв до утвърдени медицински медикаменти от САЩ и Европа. „В миналото българските пациенти трябваше да чакат твърде дълго преди да получат достъп до тези иновативни лекарства. Сега вече това се променя благодарение на тази инициатива“, каза председателят на Национална пациентска организация д-р Станимир Хасърждиев.
Не е нужно българските пациенти да чакат толкова дълго. Лекарствата са вече одобрени и са достъпни за останалите страни, тук не бива да бъде по-различно“, коментира основателят на TheSocialMedwork Шаак Винк и изтъкна, че платформата е базирана в Холандия, но действа в страни по целия свят.
„Здравна поща”


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД