Денят на репродуктивното здраве събира водещи специалисти в Бургас

Денят на репродуктивното здраве събира водещи специалисти в БургасДенят на репродуктивното здраве е уникално по рода си събитие в България. Провежда се вече 12 години поред през месец юни в различни градове на страната и събира на едно място представители на водещите български клиники по репродуктивна медицина и хората, които се нуждаят от тяхната помощ, за да се сдобият със свое дете.
По данни на СЗО средно 1 от всеки 5 двойки по света среща трудности при зачеването на дете и се нуждае от медицинска помощ.
България не прави изключение. Затова сдружение "Зачатие" – пациентската организация на хората с репродуктивни проблеми в България – с помощта на своите доброволци и съдействието на българските лекари и специалисти – създаде идеята за провеждането на това информационно събитие и вече дванадесет години безкористно и неуморно се занимава с неговата организация и провеждане. Домакини на събитието са били градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Русе, Хасково и Банско. Стремежът е да се обхващат различни региони от страната, за да достигне помощта до възможно най-много хора.
Хиляди са хората, получили безплатна консултация и информация по време на дните на репродуктивното здраве. Сдружение "Зачатие" привлича за участие с научни презентации и безплатни консултации лекари от най-добрите български клиники по стерилитет, осигурява и консултации с психолози, а от няколко години насам раздава чрез жребий и ваучери за финансово подпомагане на диагностиката и лечението на стерилитет за нуждаещи се семейства, като средствата се набират чрез дарителските кампании, организирани от сдружението.
Всеки Ден на репродуктивното здраве има различна тема, която е основен фокус на научните презентации. Тази година мотото на събитието е "Нови хоризонти към мечтаното дете" и темите на докладите от информационната сесия са посветени на новостите в репродуктивната медицина. Участие са потвърдили 14 клиники и над 30 специалисти, включително и директорът на държавния фонд "Център за асистирана репродукция". Сдружение "Зачатие" беше основен двигател за извоюването на държавно финансиране на инвитро лечението и има свой представител в Обществения съвет на фонда.
Програмата на събитието включва информационна сесия, групова дискусия и безплатни консултации със специалистите в рамките на експо-алеята на инвитро клиниките в България. Експо-алеята дава възможност на посетителите на Деня на репродуктивното здраве да се срещнат лекари и представители на клиниките, да съберат в рамките само на един ден пълна информация за условията и цените, предлаганите от различните клиники, да се запознаят със своите бъдещи лекари и да получат безплатно съвет и консултация от тях. Тази уникална възможност за българските пациенти е осигурена благодарение на усилията и труда на доброволците от сдружение "Зачатие", което е създадено през 2004 година и от тогава е защитник на интересите на хората с репродуктивни проблеми в България.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД