50% от европейците ще страдат от алергии след 8 години

50% от европейците ще страдат от алергии след 8 годиниПрогноза на Европейската академия по алергология показва, че до 2025 г. 50% от европейците ще страдат от някакъв вид алергия. Това съобщи по БНР националният консултант по алергология проф. Тодор Попов, цитиран от zdrave.net.
Проблемът с алергиите е сериозен и всъщност се увеличава, вместо да бъде вкаран в някакви рамки, заяви проф. Попов, който бе поканен във връзка със Световната седмица на алергиите, която тази година е от 2 до 8 април.
Има непредвидени резултати от човешката дейност, които се изразяват по много различни начини, при които се появяват всякакви нови молекули, с които човешкият организъм се среща ежедневно.
Тези нови, изкуствени продукти на човешката дейност взаимодействат със старите, естествени алергени, които съществуват в природата, видоизменят ги и създават се съвсем нови условия, които изглежда в последните десетилетия карат човешката популация да става все по-алергична, каза проф. Попов. Той заяви още, че Световната седмица на алергиите се организира с цел да се повиши както информираността на гражданите, така и активността на институциите.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД