Пловдив е домакин на престижен медицински форум

Пловдив е домакин на престижен медицински форумМУ-Пловдив отново е домакин на Национален научен форум. През уикенда в Университета се провежда 22-ят Национален конгрес на Българското анатомично дружество (БАД), съобщиха от учебното заведение. В сградата на Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив се събраха анатоми, хистолози, ембриолози и морфолози от всички медицински университети в страната, Пловдивски университет и БАН. В научната програма участват и водещи анатоми от Сърбия, Русия, Турция, Румъния, Германия, и се представят съвместни разработки на български изследователи с учени от Русия, Канада, Япония, САЩ.
Научният форум беше открит от заместник-председателя на БАД, председател на организационния комитет  и ръководител на катедрата по анатомия при МУ-Пловдив - проф. д-р Стефан Сивков. Той изтъкна, че конгресът се провежда под егидата на Ректора на Медицински университет в Пловдив  - чл. кор. проф д-р Стефан Костянев, и е част от събитията по случай 70-годишнината на Медицински университет Пловдив и катедрата по анатомия, хистология и ембриология
Поздравления към организаторите и участниците в конгреса поднесоха зам.-ректорът на МУ-Пловдив - проф. д-р Мариана Мурджева; председателят   на БАД - академик Владимир Овчаров и почетният председател - проф д-р Василев, който представи и приветствието на проф. Теодор Шиблер от Вюрцбург, един от водещите анатоми в Германия. Огромен интерес и дискусия предизвикаха пленарните лекции на акад. Овчаров - „Върху еволюцията на човешкия мозък”   и на проф. М. Давидов - гост от Университета в Хамбург, Германия - за възрастните стволови клетки и собствените му проучвания върху механизмите на тяхното развитие.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД