На икономически форум в София ще дискутират проблемите на българското здравеопазване

На икономически форум в София ще дискутират проблемите на българското здравеопазванеПравилна ли е посоката на здравната реформа в България? Кои са по-добре управлявани - частните или държавните болници? Оправдано ли е сливането на държавни болници и какъв ще бъде резултатът от него? Това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на Икономическия форум за Югоизточна Европа, който тази година ще се проведе в "Кемпински" хотел в София.
Здравеопазването ще бъде тема на две от кръглите маси. Първата ще се проведе на 18 юни, непосредствено преди официалното откриване на форума. Темата й е „Реформиране на болниците - важна част от здравната реформа в България”. Домакин на кръглата маса е Националната пациентска организация.
Втората дискусия е насрочена за 19 юни и неин домакин е Българската асоциация за клинични проучвания. Темата е „Здраве за икономически растеж. Клиничните проучвания като стратегически приоритет”.
Специален участник в двете дискусии ще е проф. Проф. Жак де Таф, председател на Healthcare Belgium – един от най-големите експерти в Белгия по въпросите на здравната система, както и българският министър на здравеопазването Д-р Петър Москов.
Основен акцент в първата кръгла маса ще бъде представянето на доклада „Лечебните заведения за болнична помощ. Финансов доклад 2006-2013 г.“, който ще отрази основните тенденции в развитието на финансовото състояние на болниците.
В рамките на дискусията ще бъдат засегнати и теми като броя държавни, общински и частни болници у нас, техните приходи, основните разходи и относителният им дял от бюджета на болниците и платежоспособността на лечебните заведения в страната.
Общо десет кръгли маси и пленарни сесии, както и няколко съпътстващи събития ще се проведат в рамките на Икономическия форум за Югоизточна Европа тази година.
Очаква се в него да вземат участие над 600 бизнес лидери, официални лица от страните от региона и представители на международните институции - Европейска комисия, Европейска инвестиционна банка, Световна банка.
Официални партньори на Икономическия форум за Югоизточна Европа 2015 са Министерството на икономиката и Представителството на Европейската Комисия в България.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД