Във Варна стартира фестивала „Море и здраве”

Във Варна стартира фестивала „Море и здраве” Поредица от събития във връзка с отбелязване Деня на морето тази година планира Медицински университет – Варна на 19 и 20 май.
Фестивал „Море и здраве“ се провежда под патронажа на кмета на Община Варна и ректора на Медицинския университет в подкрепа на проекта „Варна – младежка европейска столица 2017“. Фокусът на събитията е провеждането на национален форум с международно участие на тема „Море и здраве“, който ще се състои през целия ден на 20 май във Втора аудитория на учебното заведение.
В рамките на форума ще бъдат обсъдени различните аспекти на българската морска култура - здравна, екологична, правна, икономическа, професионална, историческа. Ще се представят и различни предложения, свързани с използването на моретата, океаните и река Дунав, като национален стратегически приоритет.
Предния ден, на 19 май, между 10 и 12 ч. ще се състои демонстративно гмуркане с открит урок по морска медицина и морска патофизиология за чуждестранните и български студенти.
Фотографът Орлин Цанев ще се гмурне във водите на Черно море, а екип от Катедрата по физиология ще проведе открит урок с цел измерване на промяната на физиологичните му показатели.
От 17:30 до 19 ч. студенти и преподаватели ще почистят плажната ивица на квартал Аспарухово, пострадал след наводненията миналото лято. 15 са участниците, преподаватели и студенти, които ще представят свои фотографии и картини в благотворителната изложба „Морето – богатство и вдъхновение“, която ще бъде разположена във фоайето и коридорите на МУ-Варна.
Някои от картините и фотосите ще бъдат обявени на търг малко по-късно по време на градинското парти, което ще се състои в двора на университета.
Със събраните средства от изложбата ще бъдат подпомогнати проучвания в областта на морската физиология.
„Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД