На Световната здравна асамблея ще обсъждат глобален план за действие по отношение на ваксините

На Световната здравна асамблея ще обсъждат глобален план за действие по отношение на ваксинитеПравителството одобри позицията и състава на българската делегация за участие в 68-ата сесия на Световната здравна асамблея - Общото събрание на СЗО, което ще се проведе в периода 18-26 май в Женева.
Българската делегация ще бъде водена от заместник-министъра на здравеопазването Адам Персенски. Членове на делегацията са директорът на Националния център по обществено здраве и анализи, дипломатически служители от МВнР и от Постоянното представителство на България при Службата на ООН и другите международни организации в Женева.
Дискусиите ще обхванат основните теми от петте категории на общественото здраве. Предварителният дневен ред на форума включва обсъждане на резултати от Втората международна конференция по въпросите на храненето, последващи действия във връзка със Срещата на високо равнище на Общото събрание на ООН през 2014 г. за цялостен преглед и оценка на постигнатия напредък в областта на превенцията и контрола на незаразните заболявания. Сред другите теми на форума са: мониторинг на постигнатото по отношение на Целите на хилядолетието за развитие, свързани със здраве, здравеопазването в новия дневен ред на ООН за устойчиво развитие след 2015 г., здравето на подрастващите, здраве и околна среда: справяне с въздействието върху здравето в резултат на замърсяване на въздуха.
По време на срещата ще бъдат обсъдени още Глобален план за действие по отношение на ваксините и Кодекс на СЗО за практиката за международно набиране на здравен персонал.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД