На Булмедика/Булдентал изследват безплатно за заболявания на щитовидната жлеза

На Булмедика/Булдентал изследват безплатно за заболявания на щитовидната жлезаСпециалисти ще правят тестове и ще дават безплатни консултации за заболявания на щитовидната жлеза. Това ще се случи от 13 до 15 май в Интер Експо Център на 49-ото издание на Булмедика/Булдентал. Акция за изследване за вирусни хепатити, диабет и наднормено тегло също ще бъдат сред инициативите, които организира Националната пациентска организация.
На 13 май ще има информационен ден за заболяванията на щитовидната жлеза. На щанда на Националната пациентска организация ще получите консултация от специалисти и на всеки желаещ ще бъде направен тест за риска от заболявания на щитовидната жлеза и ще получи въпросник за информираност. С тази акция целим да повишим информираността, тъй като тези заболявания са се превърнали в проблем на съвременното общество. Важно е да насочим вниманието към ранното диагностициране и навременната профилактика, коментираха от Националната пациентска организация.
Дискусия за значението на здравните досиета за пациентите подготвя неправителствената организацията на 13 май от 15.30 ч. Презентацията ще води специалистът по темата д-р Иван Вецев.
На 14 май ще има скринингова акция за наличие на вирусни хепатити B и C. При поява на положителен и/или съмнителен резултат, хората ще получат на място консултация, както и печатни материали за заболяването.
На 15 май Национално сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром” ще проведе скрининг за диабет, метаболитен синдром и наднормено тегло. Специалистите измерват три от показателите за метаболитен синдром, ще идентифицират рискови групи за диабет и ще дават съвети при наднормено тегло. На акцията посетителите ще получат информационни материали, свързани с диабетна полиневропатия.
БЧК също е традиционен партньор на изложбата. На 13 май младежките аварийни екипи на БЧК ще направят демонстрации за оказване на първа долекарска помощ  и първа психосоциална подкрепа на пострадали при възникнала кризиска ситуация.
Булмедика/Булдентал ще бъде отворена за посетители всеки ден от 13 до 15 май 2015 г. от 9.30 ч. до 18.00 ч.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД