В петък стартират VII Национални игри за трансплантирани

В петък стартират VII Национални игри за трансплантираниСедмите Национални игри за трансплантирани и диализирани ще се проведат между 1 и 3 май. Това съобщават от Българския съюз на трансплантираните, които организират събитието.
Организацията планира още заедно с игрите да осъществи и футболен турнир в подкрепа на донорството, който ще вземат участие три държави - България, Турция и Румъния. „Целта на турнира е чрез привличането на легендарни футболисти и изразяването на тяхната подкрепа към донорството да се постигне промяна в обществената нагласа относно даряването на органи“, обясняват организаторите.
В отборите ще участват лекари трансплантолози, донори, реципиенти и професионални футболисти ветерани.
По отношение на игрите пък от БСТ отбелязват: „С провеждането на националните игри за трансплантирани и диализирани се демонстрира пред обществото победата на човешки дух над безнадеждността. Създава се мотивация у хората с трансплантирани органи и тези на хемодиализа за системно практикуване на физически упражнения и спорт, което е превенция срещу негативните явления в обществото и възможност за усъвършенстване на ценностната система на хората с увреждания, формиране на социални качества – воля за победа, дисциплина, самоконтрол, чувство за отговорност, толерантност и умение за работа в екип.“
На откриването ще присъства президентът на World Transplant Games Federation Оливие Кустер, а за патрон на събитието е поканен министър-председателят Бойко Борисов.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД