Шеста дентална академия откриват в Пловдив

Шеста дентална академия откриват в ПловдивЛекции, курсове и клинични демонстрации ще бъдат част от шестото издание на Денталната лазерна академия, която ще се проведе във ФДМ-Пловдив от 2 до 4 април. Основната цел на този форум е да представи новостите от света на денталните лазерни технологии и тяхното клинично приложение. Възможността български зъболекари да бъдат обучени теоретично и практически от световни имена в тази модерна и бързоразвиваща се област е уникалната полза от Академията, заяви деканът на Факултета по дентална медицина проф. д-р Георги Тодоров.
Все повече студенти започват да се интересуват от лазерната дентална медицина.
Тя не е залегнала в задължителната им програма, но през факултативен курс на обучение във Факултета в Пловдив само през 2014 г. са преминали 36 бъдещи зъболекари.
Лечението с лазери става все по-търсено, защото се различава от традиционните методи по това, че е минимално травматично, а възстановяването е в много кратки срокове, обобщи доц. д-р Георги Томов, ръководител на лазерния център към Факултета.
Тази година отново ще бъде организирана постерна сесия, на която младите колеги ще могат да представят своите разработки, както и тематични предконгресни курсове, акредитирани от Българското дентално лазерно общество. Участниците ще имат възможността да наблюдават и голям брой клинични демонстрации върху пациенти в реално време.
При откриването на Академията, Проф. Христо Кисов ще бъде официално обявен за почетен член на Българското дентално лазерно общество и награден за приноса му към развитието на лазерната дентална медицина в България. Награждаването е на 2 април от 17 часа във Факултета по дентална медицина на Медицинския университет в Пловдив.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД