Правят пренателен тест на бременни на преференциални цени

Правят пренателен тест на бременни на преференциални цени21 март е Международният ден на хората със Синдром на Даун. Тази дата не е случайна - тя символизира наличието на трета хромозома в 21-вата хромозомна двойка, откъдето произлиза и другото наименование на Синдрома - Тризомия 21. Вече 10 години на този ден в цял свят се организират събития, които имат за цел да повишат обществената информираност за Синдрома на Даун и да допринесат за подкрепата и защитата на правата на живеещите с него.
Във връзка с това, Lifecodexx, Германия, съвместно с НМ Дженомикс организират кампания по вземане на кръв за неинвазивния пренатален тест - Пренатест (пакет Пренатест 1 - Синдром на Даун) в 7 града в България на преференциални цени.
Пренатест дава възможност от 9-та седмица на бременността да се получи информация за състоянието на плода по отношение на наличието или отсъствието на бройни аномалии в определени хромозомни двойки - Синдромите на Даун, Патау, Едуардс, Търнър, Клайнфелтър, свръхмъж и свръхжена. Тестът е неинвазивен, което означава, че материалът за изследването е венозна кръв от бременната и поради това - напълно безопасен за майката и плода. Изследването се основава на факта, че в кръвта на бременната циркулира фетално (бебешко) ДНК и то може да бъде открито дори няколко часа след раждането. Пренатест е валидиран за едноплодна и многоплодна бременност, след приложени техники по асистирана репродукция и е с точност над 99.8%.
Кръвни проби ще бъдат вземани в следните градове в страната: София - лаборатория Бодимед, ул. Бузлуджа 24, 9:00-12:00 ч.; Пловдив - лаборатория Бодимед - ул. Захари Стоянов 94А, 9:00-12:00 ч.; Стара Загора - лаборатория Бодимед, ул. Васил Левски 54, 9.00-12.00 ч.; Варна - лаборатория Кандиларов, ул. Габрово 17, 9.00-12.00 ч.; Русе - лаборатория Здраве, ул. Николаевска 66, 9.00-11.00 ч.; Плевен - лаборатория Цибалаб, ул. Георги Кочев 39, 9.00-11.00 ч.; Благоевград - лаборатория Унидиамед, ул. Мара Бунева 4, 9.00-11.00 ч.
Резултатите от теста се получават за 10 работни дни (вариант Стандарт). Кампанията на 21 март включва пълно обслужване на пациента - вземане на кръв, специализиран сет за анализ на фетално ДНК, транспорт на кръвната проба, изработване на изследването за тризомия 21 (Синдром на Даун), определяне на пола на бебето, връщане на резултат, изготвяне на персонална генетична консултация, предоставяне на резултата и становището на посочен от пациента специалист.
За даване на кръвна проба в рамките на кампанията е необходимо предварителното записване на час в офиса на НМ Дженомикс (официален представител на Пренатест за България) до 20.03.2015 г. на тел. +359 2 865 01 06 или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .
"Здравна поща", източник: NMGenomix

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД