Домът за медико-социални грижи за деца в Стара Загора получи ценна апаратура

д-р Георги УзуновИнкубатор за новородени деца с проблеми, подходящ монитор, пишещо устройство и три пулсоксиметъра получи като дарение Домът за медико-социални грижи за деца, каза за NBP.bg директорът му д-р Георги Узунов.
Пулсоксиметрите са дарение от старозагороско семейство Таня и Веселин Бакалови, живеещи отдавна в Бостън. Единият от апаратите е стандартен за деца, а двата са портативни.
Инкубаторът и устройствата към него пък са дарение от "Църквата на Исус Христос от последните дни",  която от години осигурява и клапи за децата с хидроцефалия.
Екипът на дома се грижи в момента за 176 деца. 134 от тях са в самия дом за медицински грижи, а останалите са от Дневния център за деца с увреждания.
Специализирали сме се в ранна диагностика на проблеми при децата и съответно ранна интервенция за подобряване качеството им на живот или при възможност ранно лечение, което да възпрепятства превръщането на здравословния проблем и в социален, обяснява д-р Узунов. Домът в Стара Загора е водещото звено в областта на лечението на новородени и деца с тежки проблеми за цяла Югоизточна България. Участва и в подготовката на медицински кадри от Тракийския университет.
"Здравна поща", Живка КЕХАЙОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД