Стартира дарителска кампания за наркозависими

Стартира дарителска кампания за наркозависимиОт днес стартира дарителска кампания в подкрепа на лечението и рехабилитацията на хората, лекуващи се от наркотична зависимост.
Всеки желаещ може да изпрати дарителски SMS с текст на латиница DMS NOVO на номер 17 777 (за абонати на всички мобилни оператори), съобщиха тази сутрин от Националната пациентска органзиация.
Каузата цели да набере средства, които ще дадат шанс на младежи и техните семейства да участват в пълен курс на лечение от 8 месеца в общността.
Рехабилитацията и лечението на този проблем представляват дълъг и труден процес, който изисква усилия, професионализъм и финансов ресурс. Необходимите средства на месец за лечение в общността са 600 лв., която сума е непосилна за голяма част от хората с този проблем поради което и не предприемат лечение.
Кампанията се организира по Програма „Ново начало” на Фондация „Общност Ново начало”, която повече от 10 години работи успешно със зависими и техните семейства.
В България повече от 300 000 души имат проблемна употреба на наркотични вещества или алкохол. Но проблемът засяга много повече хора, тъй като от него страдат реално и близките и семействата на засегнатите.
Добрите практики в света показват, че намесата на институциите и държавата са задължителни от гледна точка постигане на по-добър ефект и прилагaне на комплексен подход за решаване на проблема.
България остава извън примерите за добри практики, тъй като няма изградена държавна политика за справяне с проблема – няма клинична пътека за лечение, няма делегиран бюджет от страна на държавата.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД