Нови скутери получиха трима в Дома на ивалида в Стара Загора

Нови скутери получиха трима в Дома на ивалида в Стара ЗагораНа 20 ноември почетния гражданин на Стара Загора Димо Бухчев дари на Дома за хора с увреждания в Стара Загора три инвалидни колички - скутери. Така той изпълни думата си, която даде при избирането му за почетен гражданин, че паричната премия, придружаваща званието, ще бъде подарена за добра кауза. Всъщност към премията са добавени и значителни собствени средства, за да е дарът точно този. Г-н Бухчев не за първи път подава ръка на хората с увреждания в града на липите. Директорът на дома д-р Надя Трендафилова каза, че не намира думи да изрази благодарността - своята, на екипа и най-вече на тримата щастливци, приели дара, за това, че някой е помислил за нуждите им и е направил живота им по-щастлив, по-добър, по-свободен.
Комисия е преценила, че най-нуждаещите са Миглена Димова, Стоян Иванов и Костадин Гергишанов. Особено тъжна е съдбата на младата Миглена, която е била изоставена от родителите си в социална институция още щом разбрали, че ще бъде с увреждания на долните крайници. Едва наскоро д-р Трендафилова и Миглена разбрали, че тя има близки и брат в чужбина. Родителите са починали и чичо на младата жена я потърсил, за да получи нотариално заверения й подпис да продаде земя, на която и тя е наследник. При това отказал да я види дори. Д-р Трендафилова се е заела с Мисията Миглена поне да получи полагаемата й се част от наследството си, която е изстрадала заради безсърдечното отношение на близките си.
Отец Йордан Карагеоргиев произнесе молитва и припомни за още много добри дела на Димо Бухчев - издръжката на кухнята за бедни хора, даренията, подкрепата за параклиса на затвора и др.  Припомням това не защото г-н Бухчев иска или има нужда да се знаят делата му, а за да стигне доброто до умовете и душите и на други хора, които могат да окажат помощ някому, каза отецът. След това припомни как преди много години с тогавашния митрополит Панкратий са открили и осветили параклиса "Св. Пантелеймон" към Дома за хора с увреждания с думету: "Това място е заредено с много духовност. Тук има много болка и мъка, а там, където има мъка и болка, човек се вглежда в себе си. Вглеждайки се в себе си, човек неизбежно среща Бога, защото Божият дух е във всеки от нас".
На събитието присъстваха зам.-кметът на Община Стара Загора Ваня Сотирова и д-р Антония Тодорова, директор дирекция "Здравеопазване" към общината. Те благодариха на съпругата на г-н Бухчев Ваня Бухчева и на двете му дъщери, за подкрепата и семейния добър дух, защото никой няма сили да прави толкова много добро, без съпричастността на близките.
"Здравна поща", Живка КЕХАЙОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД