Световни неврохирурзи се събират на форум в София

проф. д-р Николай ГабровскиНа 7 ноември, петък, у нас ще се проведе Първият симпозиум на Европейския мозъчен съвет - България. В Шератон София Хотел Балкан тогава се събират водещи европейски фигури, чиято дейност е насочена към подобряване лечението на мозъчните заболявания.
Цел на форума е да се представят предизвикателствата и възможностите пред българските специалисти по неврология, неврохирургия и психиатрия във време на криза и икономически затруднения, разглеждайки ги в контекста на Европейските реалности и перспективи. Наша задача ще бъде да обединим усилията на специалисти и засегнати от мозъчни заболявания, опита и подкрепата на Европейския мозъчен съвет, за да дискутираме и разпространим в България посланията на инициативата „2014 – Европейска година на мозъка, споделя проф. д-р Николай Габровски, председател на организационния комитет на Европейския мозъчен съвет – България и Началник на клиниката по неврохирургия в УСБАЛСМ "Пирогов".
В обхвата на програмата са поставени въпроси, свързани с лечението и грижите за хората с мозъчни заболявания и икономическите мащаби и социалната цена, която плаща обществото за това, и спешната необходимост мозъчните заболявания да се определят като приоритет в системата на здравеопазването. Не на последното място лекторите ще изложат своите аргументирани доводи за необходимостта от насочено финансиране за фундаментални изследвания, което е обвързано с успешната профилактика на мозъчните заболявания и широката обществена информираност и съзнание за прилагането й у населението.
Основан през 2011 г. Европейският мозъчен съвет - България с юридическата си регистрация тази година се превърна в неотделима част от международната мрежа от национални представителства на Европейски мозъчен съвет.
Европейският мозъчен съвет – European Brain Council (EBC) е координираща неправителствена организация, в състава на която участват Европейските дружества по неврология, неврохирургия, психиатрия и фундаментални невронауки, пациентски организации и представители на индустрията, поради което EBC представлява обширна мрежа от пациенти, лекари, изследователи и индустриални партньори, които работят в тясно сътрудничество с комисиите на Европейския съюз, Европейския парламент, Световната здравна организация и други отговорни органи. EBC е учреден официално през 2002 г. и има преставителства в Брюксел и Флоренция.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД