Утре започва извънредния събор на БЛС

Утре започва извънредния събор на БЛСНа 30 и 31 октомври т.г. в хотел „Сол Несебър Ризорт”, Равда, ще се проведе извънреден Събор на БЛС, съобщиха от съсловната организация на лекарите. Дневният ред включва две точки. Първата е приемане на проектобюджет на УС на БЛС за 2015 г., а втората - приемане на проект на БЛС за НРД 2015 г. в частта ПИМП, СИМП и болнична помощ.
След края на събора, на 1 и 2 ноември т.г. започва първата научно-практическа конференция на БЛС, с което се възражда една традиция отпреди 90 години.
Първооснователите на съсловната организация са провеждали конференция един път годишно, като отделна научна част от организационния събор. Идеята е този модел да се наложи отново и е стъпка към превръщането на Лекарския съюз в камара.
В конференцията са включени 5 модула – кардиология, хирургия, педиатрия, ендокринология и деонтология. В първите три модула със свои лекции се включват водещи имена от съответните специалности – проф. Г.Начев, проф. Иво Петров, проф. Огнян Бранков, проф. Евг.Белоконски, проф.П.Переновска (педиатрия), проф. Сабина Захариева (ендокринология) и т.н. В модул деонтология съсловието ще разисква проблемите с лекарските грешки, конфликт на интереси в медицинската практика, критерии за лекарска или медицинска грешка - в търсене на консенсусно определение, професионална етика при предоставянето на медицинска помощ, роля и място на етичните комисии, както и полезен ли е анализът на жалбите, разглеждани в етичните комисии на БЛС. Ще се дискутира и темата за оправдан медицински риск.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД