Откриват национално изложение „Булвет медика“ в Тракийския университет

Михни ЛюцкановНа 9 октомври от 9 часа в зала 9 на Ветеринарно-медицинския факултет на Тракийски университет ще бъде открита международна научна конференция на тема „Ветеринарната медицина – наука, практика и бизнес“. На 10 октомври в 10 часа пред учебен корпус 5 зад клиниките в Тракийски университет се открива националното изложение „Булвет медика“, съобщи на пресконференция днес деканът на Ветеринарно-медицински факултет към ТрУ проф. д-р Михни Люцканов.
По време на международната научна конференция ще бъдат прочетени над 60 научни доклада и съобщения, като основният дял от тях се пада на млади учени – докторанти и асистенти в университета, спечелени за участие в изследователския процес. Доскоро много малко млади учени са се заемали с този тип работа. Докладчици ще бъдат и учени от БАН, от Националния ветеринарно-медицински диагностичен и изследователски институт, Института по храните, ВМ-специалност към Лесотехническия университет, специалисти от националния център по заразни и паразитни болести. Стара Загора ще има гости от Румъния, Косово, Гърция, Турция и Ирак.
„Булвет медика“ се провежда за девети път – всяка четна година. Броят участници тази година е най-голям – 42 фирми, представящи най-новите достижения на науката и технологиите във фармацията и диагностичната апаратура за лечение на животни – домашни любимци и продуктивни животни. В две аудитории на 10 и 11 октомври ще вървят и лекции на наши и чуждестранни специалисти, включително от Великобритания. Голям предварителен интерес е заявен към лекторския курс на проф. Георги Георгиев от Центъра за оценка на риска, за болестта „син език“, особено актуална в момента, допълни проф. Люцканов.
Интересен акцент на изложението е първата самостоятелна изложба на проф. Никола Николов „Флора и фауна в дърворезба“, представяща 60 уникални произведения на учения.
"Здравна поща", Живка КЕХАЙОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД