Безплатни прегледи за боледуващи от сенна хрема

Безплатни прегледи за боледуващи от сенна хрема Клиниката по УНГ-болести при УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” обявява безплатни профилактични консултации и прегледи за пациенти, боледуващи от алергичен ринит (сенна хрема).
Прегледите ще се извършват всяка сряда на месеците юни и юли, между 9 и 13 ч. в поликлиничната част на болницата (на нивото на Спешен център), след предварително записване на тел. 0886072199.
Името на сенната хрема е дал лекар от XIX век, защото винаги, когато влизал в плевня със сено, започвал неудържимо да киха.

Сенната хрема идва с пролетта. Още през март и април с опрашването на растенията и така може да продължи до последните месеци от лятото, с размножаването на плевели и треви, които се радват на последните топли дни, докато алергичните хора с кърпичка в ръка очакват с нетърпение края на лятото.
Сенната хрема е алергия, която се проявява в кихане, сърбеж в носа, очите, устата, силно повишена секреция и чувство за отпадналост. Предизвиква се от въздушното опрашване на растенията през пролетно-летния сезон. Симптомите на това неприятно състояние се засилват при слънчево, сухо и ветровито време и намаляват при дъждовно.
От сенна хрема страдат и възрастни хора, но масово се увеличава броя на децата. Това се случва, заради все по-замърсената ни среда на живеене и атаката върху имунната система. По този начин организма отслабва и се задействат реакции, които дълго време може да са били потулени. Сенната хрема може да има слабо проявление в човек, но при отслабване на организма или силен стрес да се отключи с пълна сила. Подобна реакция се наблюдава при тийнейджърите, когато тялото им се променя по-осезаемо и са по-уязвими.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД