Водещи съдови хирурзи си дават среща в Стара Загора

доц. А. АндреевНа 31 май и 1 юни в конферентната зала на Парк-Хотел „Стара Загора“ ще се състои Национална среща на лекари–специалисти по съдови заболявания с пациенти от цялата страна, страдащи от тежкото заболяване тромбофлебит, известно още като венозна тромбоза. Така за първи път ще се проведе научно събитие на медицинска тематика не между специалисти, а между лекари и пациенти. Срещата се организира по инициатива на фондация "Тромбофлебици в действие" и се подкрепя от екипа на отделението по „Съдова хирургия“ на високотехнологичната МБАЛ „Св.Иван Рилски“ – Стара Загора“.
Фондация „Тромбофлебици в действие“ е член на Националната пациентска организация (София). Един от главните организатори на срещата е съдовият хирург от МБАЛ „Св.Иван Рилски“ доц.д-р Андрея Андреев - председател на фондация "Съдови заболявания" в Стара Загора. Доц. Андреев привества идеята още при първата си среща с председателя на фондация „Тромбофлебици в действие“, г-жа Кинка Славова. Впоследствие двамата участват съвместно на изложението "Алея на здравето" в НДК тази пролет.
Предстоящата национална среща ще събере около 50 участници от цялата страна, обединени във фондация "Тромбофлебици в действие". „Смята се за необичайно и дори за неприемливо да се провеждат подобни форуми между лекари и пациенти“, казва доц.Андреев, но ние, лекарите-лектори на срещата смятаме, че макар и първа, и необичайна по характера си, тя ще бъде полезна, тъй като тематиката и засяга едно тежко заболяване, което не се познава добре и нерядко причинява смърт и инвалидност. Към лекторите-съдови хирурзи от новата супермодерна болница "Свети Иван Рилски" в Стара Загора ще се присъедини и специалист - ангиолог от София. Престоят в Стара Загора на пациентите - членове на фондацията, се поема изцяло от нея, нещо също необичайно за практиката днес. Лекционната зала ще бъде отворена за всички пациенти, лекари и граждани, които проявяват интерес към програмата на първия по рода си у нас форум.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД