Военноморската болница във Варна стана на 65

Военноморската болница във Варна стана на 6565 години от създаването на Военноморската болница във Варна бяха отбелязани на тържествена церемония с участието на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили снощи.
Лечебното заведение води началото си от февруари 1948 г., когато на базата на медицинския пункт на 8-ми пехотен приморски полк се формира военната болница в крайморския град.
Преди 65 години се създава самостоятелна гарнизонна болница в подчинение на командването на ВМС, която от 31.03.1949 г. започва да осъществява лечебна дейност, а през 1951 г. се преименува във Военноморски хоспитал – Варна.
От 1989 г. Военноморска болница – Варна, влиза в състава на Военномедицинска академия, а 31 март е обявен за празник на МБАЛ-Варна.
Изминала дълъг и сложен път на развитие, днес МБАЛ-Варна е отворена за всички военнослужещи и български граждани от Североизточна България.
От 2002 г . болницата работи по договор с Националната здравноосигурителна каса, като през последната година оказва болнична помощ по 156 клинични пътеки.
В МБАЛ – Варна се намират единствените в Североизточна България клиники за лечение на остри отравяния и изгаряния, хипербарен център, модерна хирургична клиника с утвърдени конкуретни позиции в областта на миниинвазивната хирургия, многопрофилна терапевтична клиника с високо квалифицирани специалисти по всички профили на вътрешните болести.
Военноморската болница е единственото лечебно заведение в България, извършващо диагностика и лечение на водолазните заболявания. Тя е междуобластен център за Североизточна и Източна България по токсикология, термична травма и пластична хирургия.
Днес в лечебното заведение работят 104 лекари и 166 специалисти по здравни грижи. Броят на пациентите, преминали през клиниките и отделенията на болницата през 2013 г., е 6 650, а през 2012 г. те са били 6 760. От тях - кадрови военнослужещи или цивилни служители в Българската армия, Министерството на отбраната и структурите на подчинение на министъра на отбраната – 242.
През своята 65-годишна история МБАЛ-Варна към ВМА се утвърждава като водеща здравна институция, която държи на професионализма, отговорността, човещината и справедливостта.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД