Във ВМА показват най-новото в безкръвните операции

Във ВМА показват най-новото в безкръвните операцииНай-новите похвати при т.нар. безкръвни операции показаха лекари от Клиниката по гастроентерология и хепатология към Военномедицинска академия.
На специален научно-практически семинар по гастроинтестинална ендоскопия специалистите демонстрираха на живо 10 високоспециализирани клинични случаи от ендоскопската практика. Семинарът се провежда за първи път, като идеята на организаторите е да стане ежегодно събитие.
Чрез директна видеовръзка от Лабораторията по интервенционална гастроентерология участниците в семинара обмениха опит и идеи, които ще спомогнат за развитието на гастроинтестиналната ендоскопия в България.
Събралите се специалисти имаха възможност, докато наблюдават в реално време сложните интервенции, да обсъждат случаите, да задават въпроси и предложения към колегите си в операционната.
С помощта на видеовръзка бяха демонстрирани и редки случаи, които се нуждаят от мнението на много специалисти.
Ендоскопските или т.нар. безкръвни операционни методи навлизат все по-уверено в българската медицина. Факт е, че много от аномалиите и сложните заболявания на стомашно-чревния тракт вече могат да се отстранят и излекуват чрез този тип медицина.
Над 90% от операциите в клиниката се извършват по безкръвен път. Всекидневно се премахват тумори на дебелото черво, стомаха, надбъбречната и щитовидната жлеза чрез ехографски методи за диагностика и ендоскопски способи за лечение.
В Клиниката по гастроентерология и хепатология на Военномедицинска академия се диагностицират и лекуват всички заболявания на гастроинтестиналния и хепатобилиарния тракт.
В нейните водещи звена се извършват високотехнологични методи на диагностика и лечение чрез ехографски и ендоскопски способи, с богат набор от различни дейности и услуги.
Базата е оборудвана с най-съвременна апаратура за диагностично-лечебна дейност и разполага с отлично подготвени кадри, специализирали както в страната, така и в престижни медицински центрове в чужбина.
Клиниката е база за обучение по вътрешни болести и гастроентерология на студенти, стажант – лекари и специализанти. Ежегодно се провеждат и специализирани курсове по ултразвукова томография, горна и долна интестинална ендоскопия, както и тематични курсове по гастроентерология с лекари в рамките на следдипломната квалификация.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД