Курс за ендоскопски медсестри започва в Пловдив

Курс за ендоскопски медсестри започва в ПловдивКурс за обучение на ендоскопски медицински сестри ще се проведе в петък, 21 февруари, в УМБАЛ „Свети Георги“, Пловдив. Основен лектор ще бъде проф. д-р Борислав Владимиров, ръководител на секция „Ендоскопия“ към Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография. Това съобщиха от пловдивската университетска болница.
Общо 110 медицински сестри от УМБАЛ „Свети Георги“ ще се запознаят с видовете, боравенето, дезинфекцията и стерилизацията на ендоскопи и ендоскопски инструменти. След приключване на курса всички присъствали медицински специалисти ще се явят на тест, който има за цел да установи нивото на усвояемост на представените теми.
По-късно всички, издържали успешно теста, ще получат сертификати от Българското дружество по гастроентерология.
Лекторът проф. д-р Борислав Владимиров е и завеждащ лекар в Първо отделение на Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоана“ – ИСУЛ.
УМБАЛ „Свети Георги“ има назначени 1056 медсестри и настоящият курс има за цел да обучи напълно нови кадри в тази медицинска област, както и да повиши квалификацията на вече подготвени кадри, уточняват от болницата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД