Днес в МЗ ще бъде подписан Националният рамков договор за 2018 г.

Днес в МЗ ще бъде подписан Националният рамков договор за 2018 г.Днес (28.02.2018 г.) в 17.00 часа в конферентната зала на Министерството на здравеопазването (4 етаж) ще се състои подписването на Националния рамков договор за 2018 г., съобщават от институцията.
"Здравна поща"

Ден на розовата фланелка отбелязваме в Стара Загора

Ден на розовата фланелка отбелязваме в Стара ЗагораВсяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като Ден на розовата фланелка. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.
За трета поредна година Сдружение "Самаряни" отбелязва чрез различни училищни инициативи Деня на розовата фланелка. През 2018 г., това ще се случи в рамките на най-новия самарянски проект "Лаборатория за НЕнасилие" с инициативи в три училища. На 27.02. "Лаборатория за НЕнасилие" ще гостува на два 8-ми класа от ПГ "Иван Хаджиенов", гр. Казанлък, където младите хора са готови да изразят открито своята позиция срещу "тормоза" в училище.

Прочети още...

"Самарянска къща" навършва 14 години!

"Самарянска къща" навършва 14 години!На 14 януари, 2018 г., Кризисният център "Самарянска къща", управляван от Сдружение "Самаряни", отбелязва своя 14-и рожден ден!
Една от най-ранните и основни програми, по които организацията развива своята дейност, е Програма "Закрила и подкрепа на жертви на насилие". Тя обхваща изпълнението на общо 18 различни проекта, като стартира през 2004 г. с разкриването на най-големия в страната 18-местен Кризисен център "Самарянска къща".

Прочети още...

Новият филиал на спешна помощ в Божурище ще обслужва 30 хиляди души

Новият филиал на спешна помощ в Божурище ще обслужва 30 хиляди души"Откриването на новия филиал на ЦСМП – София в гр. Божурище е доказателство, че грижата за здравето на хората е най-важното за нас. Последното откриване на филиал към ЦСМП – София е през 2012 г., като се надяваме тази добра инициатива да продължи и в бъдеще. Целта е медиците да са в близост до пациентите и да оказват във възможно най-кратки срокове необходимата за хората помощ".

Прочети още...

Проведе се лекция за грижите за краката за пациентите с диабет

Проведе се лекция за грижите за краката за пациентите с диабетНа 22.11.2017г в МБАЛ МК "Св. Иван Рилски" клон Стара Загора се проведе лекция за пациентите със захарен диабет лекувани в болницата и техните близки, посветена на грижите за краката. Проявата е част от инициативите във връзка с месеца за борба с диабета. Лекцията беше изнесена от д-р Даниела Колева, специалист ендокринолог в болницата. Разискваха се темите за усложненията на захарния диабет – остри и хронични и специално за диабетната полиневропатия.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД