Христо Бонев дари 200 кашона с лакомства на 9 клиники в УМБАЛ "Свети Георги"

Христо БоневПето поредно дарение за годината, включващо 200 кашона пакетирани лакомства, за 9 клиники на УМБАЛ "Свети Георги" направи футболната легенда Христо Бонев.
Дарението бе разпределено между пациентите на: Клиника по педиатрия и генетични заболявания, Клиника по детска хирургия, Клиника по кардиохирургия, Втора клиника по хирургия, Клиника по изгаряния, Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца, Клиника по лицево-челюстна хирургия, Клиника по ушно-носно-гърлени болести и Клиника по очни болести.

Прочети още...

За 14-ти път в Деня на спасението: Почит пред героите, жертвали се да спасят живот!

За 14-ти път в Деня на спасението: Почит пред героите, жертвали се да спасят живот!С минута мълчание и вой на сирени за 14-та поредна година пред Паметника на загиналите медицински чинове пред ВМА бе отбелязан Денят на спасението – ден, в който свеждаме глави за почит пред подвига на над 130-те лекари и медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, пожертвали себе си, за да дадат живот на хора в беда.
Денят на спасението е създаден през 2005 г. по инициатива на д-р Тотко Найденов, главен редактор на в. "Български лекар", с подкрепата на Военномедицинска академия и със съдействието на Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз (БЛС), Български червен кръст (БЧК) и синдикатите.

Прочети още...

Родителите на тризнаците: Днес с голяма радост всички се прибираме у дома

Родителите на тризнаците: Днес с голяма радост всички се прибираме у домаБебенцата Йоана и Калина, които заедно с братчето си Георги се родиха на 25 юли, бяха изписани днес от старозагорската АГ клиниката на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Както "Здравна поща" вече писа преди дни у дома се прибра само "баткото" сред тризнаците, а двете малки дами изчакаха в неонатологичното отделение, за да достигнат необходимите килограми.
Припомняме, че при първоначалните наблюдения бебенцата са били две. На един от поредните прегледи се появява и трето сърчице – това на Йоанка. Малката красавица твърдо догонва своите брат и сестра по време на цялата бременност, още от утробата на мама заявява независим характер и вероятно я чака интересна съдба. А баткото Георги, който сам „властва“ у дома от миналата сряда (8 август), днес също пристигна в АГ клиниката на изписването на сестричките си – заявка, че ще ги покровителства и занапред във всички важни начинания. В тази "тройна завера" сигурно балансьорът ще е Калина…

Прочети още...

На 15 август отбелязват Деня на спасението

На 15 август отбелязват Деня на спасениетоНа 15.08.2018 г. (сряда), от 12 ч., пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните (в градинката пред ВМА) с едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, загинали при спасяването на човешки живот.
На събитието са поканени да присъстват представители на Президентството на Република България, Народното събрание, Министерски съвет, Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, Български лекарски съюз, НЗОК, Български червен кръст, КНСБ, КТ "Подкрепа", представители на лечебните заведения в столицата.
"Денят на спасението" е създаден през 2005 г. по инициатива на д-р Тотко Найденов, главен редактор на в. "Български лекар", с подкрепата на Военномедицинска академия и със съдействието на Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз, Български червен кръст и синдикатите.

Прочети още...

Започва ремонтът за "Защитено жилище" в село Дунавци

Започва ремонтът за "Защитено жилище" в село ДунавциДнес в сградата на бившата здравна служба в село Дунавци всички участници по проекта официално откриха строителната площадка за изграждане на защитено жилище, където ще бъде предоставяна социалната услуга за лица с умствена изостаналост.
Към момента, по договор с Община Казанлък СНЦ "Оптима" предоставя социалната услуга за "Защитено жилище за лица с умствена изостаналост" в сграда на територията на село Овощник. Материалната база там обаче е амортизирана и недостатъчно голяма.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД