В РЗИ-Стара Загора ще се извършат изследвания за остеопороза

В РЗИ-Стара Загора ще се извършат изследвания за остеопорозаАсоциация "Жени без остеопороза" и Регионална здравна инспекция-Стара Загора организират информационна кампания под надслов "Познавате ли признаците на остеопорозата?". Измервания на костна плътност и телесен състав ще бъдат направени на 10 април, от 13 до 16 часа, в сградата на Регионална здравна инспекция-Стара Загора, на ул. "Стефан Караджа" 10, етаж 1.
Цената на всяко изследване е 10 лева. Предварително записване на тел. 0884 714439. За допълнителна информация: Асоциация "Жени без остеопороза", тел. 0888 706137.
"Здравна поща"

Регионалната фармацевтична колегия в Стара Загора е домакин на Деня на съсловната организация

zpbfs1Регионалната фармацевтична колегия (РФК)-Стара Загора тази година е домакин на Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите. Събитието ще се проведе на 9 февруари в комплекс "Верея". Предвиден е брифинг на БФС за медиите (в събота от 12.30 ч. в голямата зала на хотел "Верея"). Председателят на Съюза професор Илко Гетов, заместник-председателите, главният секретар магистър-фармацевт Светослав Крумов и членът на УС на РФК Стара Загора магистър-фармацевт Веселина Динева ще говорят по-важните теми за съсловието.

Прочети още...

Христо Бонев дари 200 кашона с лакомства на 9 клиники в УМБАЛ "Свети Георги"

Христо БоневПето поредно дарение за годината, включващо 200 кашона пакетирани лакомства, за 9 клиники на УМБАЛ "Свети Георги" направи футболната легенда Христо Бонев.
Дарението бе разпределено между пациентите на: Клиника по педиатрия и генетични заболявания, Клиника по детска хирургия, Клиника по кардиохирургия, Втора клиника по хирургия, Клиника по изгаряния, Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца, Клиника по лицево-челюстна хирургия, Клиника по ушно-носно-гърлени болести и Клиника по очни болести.

Прочети още...

За 14-ти път в Деня на спасението: Почит пред героите, жертвали се да спасят живот!

За 14-ти път в Деня на спасението: Почит пред героите, жертвали се да спасят живот!С минута мълчание и вой на сирени за 14-та поредна година пред Паметника на загиналите медицински чинове пред ВМА бе отбелязан Денят на спасението – ден, в който свеждаме глави за почит пред подвига на над 130-те лекари и медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, пожертвали себе си, за да дадат живот на хора в беда.
Денят на спасението е създаден през 2005 г. по инициатива на д-р Тотко Найденов, главен редактор на в. "Български лекар", с подкрепата на Военномедицинска академия и със съдействието на Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз (БЛС), Български червен кръст (БЧК) и синдикатите.

Прочети още...

Родителите на тризнаците: Днес с голяма радост всички се прибираме у дома

Родителите на тризнаците: Днес с голяма радост всички се прибираме у домаБебенцата Йоана и Калина, които заедно с братчето си Георги се родиха на 25 юли, бяха изписани днес от старозагорската АГ клиниката на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Както "Здравна поща" вече писа преди дни у дома се прибра само "баткото" сред тризнаците, а двете малки дами изчакаха в неонатологичното отделение, за да достигнат необходимите килограми.
Припомняме, че при първоначалните наблюдения бебенцата са били две. На един от поредните прегледи се появява и трето сърчице – това на Йоанка. Малката красавица твърдо догонва своите брат и сестра по време на цялата бременност, още от утробата на мама заявява независим характер и вероятно я чака интересна съдба. А баткото Георги, който сам „властва“ у дома от миналата сряда (8 август), днес също пристигна в АГ клиниката на изписването на сестричките си – заявка, че ще ги покровителства и занапред във всички важни начинания. В тази "тройна завера" сигурно балансьорът ще е Калина…

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД