Раздялата заздравява връзката

Раздялата заздравява връзкатаВ случай, че сте от двойките, които живеят разделени за дълго, не бива да се притеснявате. Според ново проучване липсата на интимната половинка не допринася за „изветряване“ на любовта – даже напротив, стига, разбира се, да имаме достъп до видео разговори, телефони и SMS-и.
Всъщност, немалка част от студентите се налага да се разделят с половинките си, а изследователите твърдят, че това може да не окаже отрицателно въздействие върху отношенията между влюбените.
За целта на проведеното проучване участие вземат 63 хетеросексуални двойки, които трябва да си водят дневник в продължение на една седмица, където да отбелязват взаимодействията с половинката си. Половината от двойките имат връзка от разстояние.
Участниците в проучването са младежи – на около 21-годишна възраст и са влюбени в половинките си. Тези, които живеят отделно едни от други, са разделени географски средно за 17 месеца. Изследователите от университета „Корнел“ в Ню Йорк установяват, че разделените двойки имат контакт поняколко пъти на ден. Това взаимодействие обаче е много по-смислено и значимо за отношенията им.
При двойките, които са в т.нар. „географски невъзможна ситуация“ има по-голяма вероятност да разкрият повече себе си във всеки разговор, както и да идеализират отговора на партньора, освен това всеки контакт трае по-дълго време. Според проучванията именно това са градивните елементи на всяка връзка.
От друга страна, двойките, които се виждат постоянно, сякаш не влагат толкова усилия и са по-реалистично настроени относно отговорите на партньорите си.
Проучването не разкрива с точност каква е причината за по-дълбокото споделяне при разделените двойки. Вероятно е обаче партньорите да се чувстват по-спокойни, тъй като не трябва да се тревожат от „разкодиране“ на езика на тялото, което ги прави по-уверени и по-откровени. Или пък ограниченото време с партньора им ги кара да искат да го оползотворят, вместо да го губят с празни приказки.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД