Куклен спектакъл правят хора с психични разстройства за Коледа

Куклен спектакъл правят хора с психични разстройства за КоледаЦентърът за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични разстройства (ЦСРИ) „Д-р Правда Ковачева” ще поднесе своя подарък на старозагорци за Коледа с театрална куклена постановка със заглавие "Подарък за празника”. Постановката е резултат от проекта на старозагорското СНЦ „Здраве и морал" на тема „С изкуство допълваме книгата на собствения си живот". Проектът стана възможен благодарение помощта на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и Фондация "Работилница за граждански инициативи" по Фонд „Социални иновации".
В ЦСРИ „Д-р Правда Ковачева" се предоставя комплекс от медицински и социални услуги, свързани с извършването на психо-социална рехабилитация на клиентите. Много важен елемент за поддържане на добро психично здраве е терапията с изкуство.
С този проект се постига преустройство на междуличностните отношения, потискане на невротичните стереотипи и преодоляване на социалната дезадаптация на хората с психични разстройства. Като резултат от участието си в проекта участниците в постановката отклониха вниманието си от болестните симптоми и изградиха нови, здрави отношения, поведение и социални роли.
Индикаторите за успех на проекта са подобряване здравословно състояние на потребителите, социалната им поведенческа и ролева изява, както и удовлетворението от извършените дейности, даващи смисъл на техния живот.
От ЦСРИ канят всички служители на Община Стара Загора, както и гражданите на Стара Загора да посетят представлението.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД