Как да преодолеем гнева

Как да преодолеем гневаЕто пет начина, които според психолози могат да ни помогнат да преодолеем гнева.
Не спорете след 21 часа
Обикновено споровете излизат извън контрол късно вечер, когато сме изморени или се прибираме от заведение след края на работната седмица. Ако често се случва да повишите тон у дома след прибиране, се разберете да отлагате важните теми на разговор за по-ранните часове на деня, най-добре сутрин.
Успокоени и възстановили силите си ще вземете бързо най-правилното решение. Не случайно казват: "Мъдростта идва с утрото."
Гумена играчка
Има стресови професии, които ни държат под напрежение по цял ден или то ескалира според делничния график, непосредствено преди важна среща, например. Стискането на гумен ринг или топка за момент ни отвлича от неприятните мисли и предотвратява „избухването“ ни.
Заменете агресивния подход
Агресивността се приема за един от успешните подходи в бизнеса, но и той си има висока цена. Да уважаваш събеседника, партньора и дори конкурента си, е част от играта, което противоречи на първото. За да се постигнат собствените ни планове и намерения, и "накараме" някой да направи това, което желаем, по-успешен маниер на поведение е да проявим самочувствие и настоятелност. Модел на изразяване, който е особено печеливш, е използване на първо лице в изречението и спокоен тон. Например, „Бих искал да ми съдействаш в...“, вместо „Направи това.“
Бъдете по-"мързеливи"
Някои работят много. От сутрин до вечер. Няма по-сигурен метод да се акумулира умора, изхабяване, раздразнителност и гняв. Ефективен начин да имате приветливо излъчване е... да "избягате" възможно най-скоро от офиса. Това включва не само да си тръгвате навреме от работа, но и да излизате за половин час на обяд и по възможност да се разходите двайсетина минути навън.
Планирайте разходка и след края на работното време и си легнете рано.
Постоянно само да се работи, без да се взима необходимата почивка и сън, без да се отделя достатъчно време за забавления, действа не само потискащо, а вреди на психичното и общо здраве.
Смейте се
Смехът е антидот на гнева, особено ако владеете самоиронията. Вместо да се съпротивлявате на случилото се, да се упреквате за грешките и да бъдете бесни на себе си, открийте забавното в ситуацията и продължете напред.
Винаги търсете повод да се смеете - с приятели, роднини, колеги. Задължително разпускайте по този начин вечер. Ако ви липсва компания - изгледайте комедия или почетете забавна книга.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД