Вредни приятели?!

Вредни приятели?!Всеки има приятели, които много харесва, но след среща с тях се чувства изцеден и натоварен. Повечето пъти дори не разбира, че натрупалият се негативизъм се дължи на приятелите или по-конкретно на тяхното отношение към него.
Енергийни вампири
Енергийните вампири са енергийни търтеи. Непрекъснато се съветват с вас какво да правят и постоянно крадат големи парчета от времето ви. Да бъдете около това лице е енергийно източване.
Чувствате се изцедени след като сте били с него/нея, дори и в малък период от време.
"Вампирът" консумира повече, отколкото дава. Въпреки че е важно да бъдете надежден приятел, не забравяйте, че трябва да имате преди всичко здрави отношения.
Търсачи на слабости
Ако виждате, че ваша приятелка/приятел, винаги е в процес на разпространение на слухове, намира щастие в нещастието на други хора, или търси повод да разкритикува всеки и да му покаже несъвършенствата му, то тя/той със сигурност не са толкова уверени в собственото си съвършенство, колкото изглежда. Напротив,  имат ниско самочувствие. Този тип хора смятат, че могат да изпъкнат и да бъдат оценени само ако покажат колко глупави, немарливи, лоши, неморални, некадърни, мързеливи и т.н. са тези около тях. Колкото и да обичате тези „съдници“, няма как да не развалят деня ви, още повече, че и вие ще сте сред съдените.
Мис/мистър „аз-знам-всичко”
Този тип приятел - иначе известен като "маниак на тема контрол" - винаги ви казва какво да правите. Винаги дебело подчертава, ако го правите погрешно, и си мисли, че има всички правилни отговори, по всички теми. За тези хора е страшно да видят собствените си грешки и за това се фокусират върху чуждите.
Ако откриете сред вашите приятели някой, който се характеризира с типа "аз-знам-всичко", това е сигурна индикация, че вашата сила, самочувствие и вяра в собствените ви знания са застрашени.
Приятел на отрицанието
Без значение какво ще кажете, той или тя винаги е на обратното мнение. Това е опасно приятелство и ужасно изтощително. Подобен контакт отнема много от твоята лична енергия, само за да успокои самочувствието си т.н. приятел.
Крал/кралица на драмата
За емоционално интелигентен човек, осъзнал че контролът на чувствата не бива да е максимален, но е нужен, за да не натоварваш или изнервяш хората край себе си, такова приятелство може да е унищожително. Кралицата или кралят на драмата са на върха и при радост, и при скръб, и при яд, при любов и при омраза. Изпълнени с енергия, въодушевени  и изведнъж се превръщат в абсолютно противоположното. Страхуват се, драматизират леки несполуки от ежедневието, превръщайки ги в трагедии. Това е като истинско влакче на ужасите в увеселителен парк. Да приемете и щастието, и нещастието на такъв човек сериозно, да реагирате на тях и да се опитвате да сте до него в честите му емоционални крайности, неизбежно ще доведе до собствената ви емоционална дестабилизация, само че вашата няма да мине след час-два.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД