Как да обърнем гръб на мъката

Как да обърнем гръб на мъкатаВсеки човек има в живота си моменти, когато изпада в състояние на потиснатост. В такива дни човек обикновено се чувства сринат емоционално, непълноценен и неспособен да върши задълженията си и да бъде пълноценен в отношенията си с другите.
Има обаче доста начини да не се поддадем на мъката и да се справим бързо с негативните емоции, които тя поражда у нас.
Осъзнайте причината
Постарайте се да си изясните, какво става с вас и вашия живот. Може би се измъчвате само от самотата, а не от факта, че ви е изоставил любимия човек? Възможно ли е твърде много да сте го идеализирали, само и само да не останете сами. Този факт трябва да се приеме и изживее, а не просто да се прогони от съзнанието. Мъката винаги има конкретна причина. Тя трябва да се открие, а не да се обвинява целия свят в несправедливост.
Бъдете отговорни към себе си
Как да обърнем гръб на мъкатаВсеки от нас притежава способността да бъде щастлив. Съдбата е избор, нашият избор, защото ние сами избираме начина си на живот. И ако изпаднем в депресия или мрачно настроение не трябва да търсим причината за това в околните. Нима само те са отговорни за нашето щастие!? Върнете отговорността към себе си. Подобна емоционална независимост ще ви помогне да решите много проблеми от своя живот – и личен и служебен.
Контролирайте ситуацията
Пристъпите на мъка могат да ви отнемат увереността в себе си. Вземете под контрол своите чувства, опитайте се да постигнете непринуденост и лекота в жестовете. Стремете се да виждате хубаво дори в лошото!
Обичайте се
Хората в депресия трудно могат да направят нещо стойностно и хубаво. Винаги търсете причината, която ще ви мотивира. Хвалете се сами пред себе си. Опитвайте се да се почувствата по-добре, независимо какви са отношенията с хората около вас у дома и в работата – все пак това е преди всичко вашият живот. Занимавайте се със спорт - при движението организмът сам започва да изработва антидепресанти. Срещайте се по-често с приятели, разхождайте се.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД