1/5 от англичаните смятат, че деменцията е неделима част от остаряването

1/5 от англичаните смятат, че деменцията е неделима част от остаряванетоПроучване направено между малко над 2 300 човека във Великобритания е открило, че само около 1% от участващите са успели да посочат начини за предпазване от деменция и възможните рискове, водещи до болестта, съобщава Би Би Си.
Има шест рискови фактора, които предразполагат към деменция. Това са алкохолизма, генетичната предразположеност, пушене, високо кръвно налягане, депресия и диабет.

Изследването, което е кръстено Монитор за нагласите към деменцията, е открило, че половината от възрастните във Великобритания познават поне един човек, страдащ от болестта. Но само половината от тях знаят, че деменцията може да е смъртоносна, а 1/5 от допитаните неправилно смятат, че е неделима част от остаряването.
Въпреки това в 1/3 от случаите се оказва, че можем да повлияем на болестта. Само 34% са смятали, че е възможно да се намали риска от деменция, срещу 77% за сърдечно-съдови заболявания и 81% за диабет.
Хилари Евънс, ръководител на Благотворителната организация за изследване на Алцхаймер, казва, че въпреки нарастващата информираност за деменцията в обществото все още има много невярна информация. "Тъжната истина е, че това състояние засяга много повече хора, отколкото преди и половината от нас познават някои с това заболяване", допълва тя.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД