Проф. Милан Миланов: Всеки стига до синдрома бърнаут

Проф. Милан МилановЖалко е, че един такъв тежък прецедент изкарва на показ болницата. Така проф. Милан Миланов коментира „Софиямед” и вървящите отдавна твърдения, че болницата е привилегирована.
В неделя в „Пирогов” дойде пациент, на чийто предходен лист беше написано „Нямаме пари за лечение”. Става въпрос за болница „Токуда”, каза с неохота Миланов пред Нова телевизия.
Проф. Миланов посочи като „известен факт”, че „Софиямед” още нямаше разрешение за работа, но имаше отделени 10 млн. лева.
Лекарят посочи като неясен момент как лекарите в „Софиямед” не са разбрали, че малката Никол е травмирана. Търсели са жълтеница, други неща, но не и съмнение за травма. За какво говорим – не са разбрали за 12 часа в „Софиямед” дали има травма или говорим за прикриване, попита Миланов. Следствието и прокуратурата би трябвало да кажат, добави той.
По отношение на т.нар. синдром „Бърнаут” проф. Миланов заяви, че всеки ще стигне до този синдром.
Озверяването по отношение на Емилия Ковачева е недопустимо, добави той. Как може да се пита дали децата на Ковачева били гледали записа от акушеро-гинекологичното отделние – това ли е журналистика? Аз съм нормален човек, за мен това е садо-мазохизъм, посочи Миланов. Той смята, че камерите в отделенията не са сложени, за да се се следи персонала, а защото било нормално.
Известният лекар също се съгласи, че не е нормално едно лечебно заведение да има два договора с един и същ служител. Сега няма да се учудя, ако някой депутат-еднодневка реши да прокара мярка „един договор”. Но дали ще се замисли какво значи да липсват пари и да работиш на две и повече места, за да си храниш семейството, попита риторично професорът.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД