Митове за развода, които трябва да бъдат разрушени

Митове за развода, които трябва да бъдат разрушениОколо развода е пълно с митове, които трябва да бъдат разрушени – именно заради тях разводите са заклеймени и гледани с не добро око от обществото. Важно е да разберем, че това да си разведен означава просто, че не си женен повече, а митовете, разпространявани от обществото, трябва да бъдат забравени.
Разводът е лесният начин за измъкване
Разводът НИКОГА не е лесният начин. Всъщност дори е необходим повече кураж, за да излезете от един лош или оскърбителен брак, отколкото за да останете в ситуация, в която сте нещастни. Това не значи, че поощряваме развода, но, ако не сте щастливи в брака си и решите да продължите напред сами, повярвайте, това би бил най-трудният път, по който можете да поемете.
Развод е мръсна дума
Имайки предвид, че 50% от двойките, които се женят, накрая се развеждат, обществото вече би трябвало да приема и прощава развода. Развод не е мръсна дума или болест. Това е мястото, на което се намирате, след като сте били женени и сте решили, че бракът вече не е добър за вас.
След развода двойките се разбират по-добре
Ако сте хората с най-голямо самообладание на света, може и да е така. Но повечето не сме такива. Само защото не сте вече женени, това не значи, че неразбирателствата и караниците ще спрат. Просто това са друг тип спорове – ключът е в това, че, тъй като вече не сте женени, не се налага изобщо да участвате в тях.
Децата ще са по-добре, ако се разделите
Децата никога не са по-добре, когато живеят в дом само с един родител или се местят от един дом в друг (освен ако няма случай на домашно насилие). Може би ще им е нужна терапия и ще им трябва време, за да се справят със ситуацията през няколко различни периода от живота им. Бъдете готови да говорите с тях, да ги обичате и да им обясните, че вината не е в тях.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД