Лекувайте стреса с йога на смеха

Лекувайте стреса с йога на смехаЙога на смеха датира от 1995 г. и може да се практикува от всеки. Неин родоначалник е д-р Мадан Катария, заедно със съпругата си, в Индия. Той е бил запознат с йога и ползите й по отношение на дишането и разтягането.
Йога на смеха представлява набор от упражнения, които обединяват неограничено хихикане с дишането, характерно за йога, и трябва да се практикува за около 20 минути ежедневно.
Изкуствено предизвиканият смях става „заразен“ за всички участници в групата. Научно доказано е, че организмът не прави разлика между истинския и „фалшивия“ смях. Сесиите може да приключват с медитация, по време на която също има смях.
Йога на смеха помага за укрепване на цялостното здравословно състояние, тъй като освобождава организма от стреса. Когато човек се смее дълбоко и истински, лицевите мускули се отпускат, създавайки представа за благополучие. Смехът помага на организма да се очисти от вредните химикали.
Д-р Катария обяснява, че се наблюдава значително подобрение на здравословното състояние при хора, страдащи от диабет, високи нива на кръвното налягане и сърдечни заболявания. Всичко това е благодарение на упражненията, включващи смях
Ползите от смеха за доброто здраве са много: понижава се чувството за тревожност, страх и депресия. Облекчава се стреса и се подпомага имунната система, повишава се самочувствието. Този вид алтернативна терапия подпомага релаксацията, подобрява съня и храносмилането, а също така е полезна и за дихателната и сърдечносъдови системи.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД