Когато "детето" започне да ходи по срещи

Когато "детето" започне да ходи по срещиВъв вашите очи те са още деца - но тези деца всъщност са пораснали! Ако приемете този факт и нашите предложения как да реагирате, ще бъдете подготвени да се държите адекватно, когато детето ви се прибере един ден и категорично заяви, че има среща. Вашето адекватно поведение ще успокои не само тревожността ви, но и тревогата на детето ви.
Открита комуникация
Установяването на открита комуникация е най-важно – особено през тийнейджърските години на детето ви.
Окуражете го да бъде открито и честно с вас и му дайте да разбере, че може да ви зададе всеки въпрос, който му хрумне. Бъдете откровени с детето си относно очакванията си от него и обсъждайте важните ценности в семейството ви.
Поставете граници
Като цяло идеята детето ви да ходи по срещи може и да е неприятна, но един от начините да понижите стреса е като поставите някои ограничения. Поставянето на вечерен час и определянето на какви срещи може и на какви – не може да се ходи, са добри варианти за поставяне на ясна граница. Бъдете подготвени да посочите какви последствия ще има, ако тези граници бъдат прекрачени, и потенциалните възможности детето да спечели доверието ви и да има по-малко ограничения за в бъдеще.
Когато "детето" започне да ходи по срещиОбсъдете неговите/нейните отговорности
Дайте на тийнейджъра си да разбере, че това, че го пускате на срещи, е привилегия. Срещите струват пари и отнемат от ценното време, което в противен случай би било насочено към някаква дейност за училище, работа или други извънучилищни занимания. Настина ли детето ви е готова да балансира между всички тези неща? Уверете се, че подчертавате изрично факта, че, ако оценките, домашните задължения и другите отговорности бъдат оставени на заден план, привилегията за ходене по срещи може да бъде отнета.
Очакванията
На всяка възраст една нова връзка е вълнуваща. Но когато става дума за неопитен млад човек, са възможни много лоши решения. Възползвайте се от тази възможност да поговорите с детето си за това кое прави една връзка здрава, какво той/тя да очаква от партньора си и какво трябва да даде в замяна. Наблегнете на това, че винаги сте готови да откликнете, ако детето има нужда да обсъди някоя неудобна ситуация, която може да възникне.
Големият разговор
Няма как да го избегнете, затова се подгответе да говорите за секса. Може да се чувствате странно, но имайте предвид, че и на детето ви му е неудобно, затова се опитайте да се държите възможно най-непринудено и вие да водите разговора. Най-добре да обсъдите темата открито и честно и по-добре по-рано, отколкото да закъснеете.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД