Всеки четвърти в света е боледувал от депресия

Всеки четвърти в света е боледувал от депресияВсеки четвърти човек в световен мащаб поне веднъж е боледувал от депресия. Това съобщиха пред БНТ Албена Дробачка, председател на Сдружение за прогресивна и отворена комуникация, и психологът д-р Юри Кацаров. Депресивните състояния се отразяват по сериозен начин и върху икономиката, като средства, които се отделят за лечение, заяви д-р Кацаров. Албена Дробачка отчете увеличение на случаите на депресия в световен мащаб. „Характерно е за новите общества, за новото време, да се появяват

Прочети още...

Близо един милион българи страдат от депресия и бърнаут

Близо един милион българи страдат от депресия и бърнаутБлизо един милион българи страдат от депресия и бърнаут или професионално прегряване. Оказва се, че работната среда е един от основните фактори, които водят до тези състояния. Претоварване, ниско възнаграждение, липса на оценка от страна на работодателя и още куп други проблеми карат неизвестен към момента брой служители да напускат работните си места.
"Трябва да се вземат мерки от страна на работодатели и държава, проблемът се задълбочава от около 20 години насам", коментира темата за "България сутрин" специалистът по управление на човешки ресурси

Прочети още...

8% от българите са диагностицирани с депресия

8% от българите са диагностицирани с депресияПо данни от 2017 г. 8% от всички българи са диагностицирани, че страдат от депресия, а предположенията са за близо около 1 млн. души. Данните представи Анелия Горгорова, представител на казус "Футура" на пресконференция на тема "Здраве на служителите, уелнес и социални придобивки" в централата на БСК, цитирана от news.bg.
Причините за депресиите и професионалното прегряване на работното място, по думите на Горгорова, са работно претоварване, неудовлетвореност, стрес, проблеми в работната среда с конфликти, недооценяване, и промяна в средата и непредсказуемост.

Прочети още...

Видът на видеоигрите е от огромно значение

iВидът на видеоигрите е от огромно значениеВ днешния свят мониторите и екраните са навсякъде. Вече не можем без тях. Само на един клик разстояние сме от всичко, което ни интересува и ни е необходимо. Работим, забавляваме се, играем пред монитори. Именно заради тази мониторна експанзия страховете и притесненията относно употребата им нарастват.
Можете да прочетете стотици заглавия, които предупреждават за вредите от мониторите - недоспиване, десоциализация, влошено умствено здраве и т.н. Все лоши неща за нас, а още повече за децата ни. Сякаш тази компютърна експанзия се отразява по най-пагубен начин върху децата.
Ако прекарате повече време в задълбочено четене в тази област, ще видите, че нещата не са толкова лоши. Ново проучване на Оксфордския университет сочи, че яденето на пържени картофки, пиене на любимото сокче с консерванти имат горе-долу същия ефект върху настроението и поведението на децата както и времето, прекарано

Прочети още...

Говори си сам и мозъкът ти ще работи по-добре

Говори си сам и мозъкът ти ще работи по-добреГоворенето на себе си кара мозъка да работи по-добре, помага за организирането на мислите, изпълняването на задачи и самообучението, става ясно от експериментите на психолозите Дейниъл Суигли и Гари Лупиян.
Те накарали 20 души да потърсят точно определен предмет в супермаркета - веднъж, докато мълчат, и втори път, докато повтарят името на предмета на глас. Оказва се, че докато са говорили, изследваните са изпълнили задачата много по-лесно. Това работи обаче, само ако знаете какво точно търсите.
"Говоренето на себе си невинаги помага", уточнява Лупиян.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД