Мръсният въздух е вреден за психичното здраве

Мръсният въздух е вреден за психичното здравеНамаляването на замърсяването на въздуха сваля риска от развиване на депресия, пише Евронюз. Анализ на данни от 16 държави сочи, че има пряка връзка между чистотата на въздуха и психичното здраве на хората. Данните са ситематизирани от екип учени от Юнивърсити Колидж в Лондон.
"Вече знаем, че мръсният въздух е вреден и причинява заболявания на сърцето и белите дробове. Доказано е, че повишава и риска от деменция. Сега имаме данни, които сочат, че мръсният въздух е вреден и

Прочети още...

Всеки четвърти в света е боледувал от депресия

Всеки четвърти в света е боледувал от депресияВсеки четвърти човек в световен мащаб поне веднъж е боледувал от депресия. Това съобщиха пред БНТ Албена Дробачка, председател на Сдружение за прогресивна и отворена комуникация, и психологът д-р Юри Кацаров. Депресивните състояния се отразяват по сериозен начин и върху икономиката, като средства, които се отделят за лечение, заяви д-р Кацаров. Албена Дробачка отчете увеличение на случаите на депресия в световен мащаб. „Характерно е за новите общества, за новото време, да се появяват

Прочети още...

Близо един милион българи страдат от депресия и бърнаут

Близо един милион българи страдат от депресия и бърнаутБлизо един милион българи страдат от депресия и бърнаут или професионално прегряване. Оказва се, че работната среда е един от основните фактори, които водят до тези състояния. Претоварване, ниско възнаграждение, липса на оценка от страна на работодателя и още куп други проблеми карат неизвестен към момента брой служители да напускат работните си места.
"Трябва да се вземат мерки от страна на работодатели и държава, проблемът се задълбочава от около 20 години насам", коментира темата за "България сутрин" специалистът по управление на човешки ресурси

Прочети още...

8% от българите са диагностицирани с депресия

8% от българите са диагностицирани с депресияПо данни от 2017 г. 8% от всички българи са диагностицирани, че страдат от депресия, а предположенията са за близо около 1 млн. души. Данните представи Анелия Горгорова, представител на казус "Футура" на пресконференция на тема "Здраве на служителите, уелнес и социални придобивки" в централата на БСК, цитирана от news.bg.
Причините за депресиите и професионалното прегряване на работното място, по думите на Горгорова, са работно претоварване, неудовлетвореност, стрес, проблеми в работната среда с конфликти, недооценяване, и промяна в средата и непредсказуемост.

Прочети още...

Видът на видеоигрите е от огромно значение

iВидът на видеоигрите е от огромно значениеВ днешния свят мониторите и екраните са навсякъде. Вече не можем без тях. Само на един клик разстояние сме от всичко, което ни интересува и ни е необходимо. Работим, забавляваме се, играем пред монитори. Именно заради тази мониторна експанзия страховете и притесненията относно употребата им нарастват.
Можете да прочетете стотици заглавия, които предупреждават за вредите от мониторите - недоспиване, десоциализация, влошено умствено здраве и т.н. Все лоши неща за нас, а още повече за децата ни. Сякаш тази компютърна експанзия се отразява по най-пагубен начин върху децата.
Ако прекарате повече време в задълбочено четене в тази област, ще видите, че нещата не са толкова лоши. Ново проучване на Оксфордския университет сочи, че яденето на пържени картофки, пиене на любимото сокче с консерванти имат горе-долу същия ефект върху настроението и поведението на децата както и времето, прекарано

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД