Как ни влияе студеното време?

Как ни влияе студеното време?По-ниските температури навън могат да се отразят върху общото състояние на организма. Със застудяването зачестяват и настинките. За да се намали честотата и продължителността на боледуването, трябва да се приемат постоянно имуностимуланти, които да повишат защитните функции на организма.
През студените месеци на годината се увеличат и сърдечните пристъпи, защото се повишава кръвното налягане по-често и това поставя сърцето под напрежение. Повишаването на сърдечната честота и кръвно налягане пък води до увеличаване на риска от кръвни съсиреци, инфаркт и инсулт.
Освен това

Прочети още...

Свалят стреса и агресията в затвора с техники

Тайната се крие в дишането, обяснява Константин Драгов, активен гражданин и инструктор в "Изкуството да живееш"

Константин Драгов и колежката му инструктор Иванка ГеоргиеваЧетиридневен курс за справяне със стреса и негативните емоции преминаха лишени от свобода в Затвора-Стара Загора. С техниките от антистрес-програмата бяха запознати и служители в Затвора. Програмата се води безвъзмездно и безплатно от инструктори на фондация "Изкуството да живееш" като част от хуманитарния проект "Свобода зад решетките" на фондацията, насочен към служители и лишени от свобода в българските затвори и пробационни служби. Проектната цел е подобряване на физическото и психическото здраве на служителите и лишените от свобода в затворите, сподели за „Здравна поща“ Костантин Драгов, инструктор и активен гражданин. След затвора в Стара Загора

Прочети още...

Зачеркнете трансмазнините и ще намалите риска от инсулт

Зачеркнете трансмазнините и ще намалите риска от инсултЛекари предложиха начин за намаляване на риска от инсулт и коронарни заболявания. Антонина Стародубова, главен диетолог на свободна практика в Московския департамент по здравеопазване, разказа как да намалим риска от инсулт и коронарна болест на сърцето.
Според експерта, за това е необходимо да се изключи от ежедневната ни диета храна, която включва трансмазнини. "Те се намират главно в продукти, съдържащи промишлено обработени, хидрогенирани масла: твърди маргарини, чипс, кифли, бисквити и закуски", каза експертът в интервю за градската

Прочети още...

Грипът "отмъщава" при подценяване

Грипът "отмъщава" при подценяванеГрипът е едно от най-масовите и сериозни инфекциозни заболявания при човека. Въпреки че понякога го подценяваме, той може да се превърне в потенциален убиец, особено за възрастните хора. В глобален мащаб смъртните случаи, причинени от грип, са между 290 и 650 хиляди на година.
Според данни на Световната здравна организация
по време на грипната епидемия се разболяват 5-10% от възрастните и 20-30% от децата
Ако при някои състоянието преминава бързо, то при други е по-тежко и с възможни усложнения: пневмония; сериозни сърдечносъдови състояния; влошаване на хронични заболявания.

Прочети още...

Световни експерти по аутизъм идват в София

Световни експерти по аутизъм идват в СофияПървата международна конференция "Аутизмът не е присъда!“, която ще се състои от 11 до 13 ноември в София, е посветена на споделянето на напредъка в практическото и научното познание за аутизма. Част от водещите лектори на форума - световно признати експерти в областта, за пръв път ще представят пред българската аудитория най-новите възможности за подобряване начина на живот на хората с аутизъм.
Един от акцентите по време на конференцията
ще бъде и темата за проблемите, които имат децата с аутизъм с образователната система. Експерти в областта споделят, че в световен мащаб най-голямата

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД