Ден на отворените врати в Националната кардиологична болница

Ден на отворените врати в Националната кардиологична болницаНа 14 февруари 2014 г. ще се проведе Ден на отворените врати в Клиника по детски болести и детска кардиология към Национална кардиологична болница. Това съобщават от лечебното заведение. От 8:00 до 14:00 ч. специалисти от клиниката безплатно ще преглеждат деца до 18-годишна възраст за сърдечносъдови заболявания.
Прегледите ще се извършват в кабинети 59 и 62, като е препоръчително предварително записване на телефон 02/ 921 71 18 или 02/ 921 71 08.
Тази година за първи път в България официално се чества Световна седмица на вродените сърдечни малформации. Тя се отбелязва ежегодно в периода 7-14 февруари в страни от цял свят.
По време на Световната седмица на вродените сърдечни малформации пациенти и специалисти в България обединяват усилия, за да дадат гласност на този социално значим проблем, като се обхващат различни аспекти - какво представляват сърдечните малформации и какви са предпоставките за тях, какви са възможностите за терапия и за какви признаци и симптоми трябва да следят родителите, за да подпомогнат навременно диагностициране на заболяването при децата си.
Вродените сърдечни малформации са най-често срещаният вроден дефект по света. Всяка година той засяга и около 500 новородени български деца.
Това е най-честата причина за смъртност в ранна детска възраст.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД