Директорката на Фонда за лечение на деца иска още служители, обвиняват я в бюрократизъм

д-р Ива СтанковаДиректорът на Фонда за лечение на деца д-р Ива Станкова е подала молба за увеличение на броя на работещите във фонда. Това обяви самата тя по времена на гостуването си в предаване на bTV. Тя обясни, че в момента, заедно с нея там работят общо седем души. Според нея работата с хартия е огромна, защото се печатат хиляди екземпляри на документите. Д-р Станкова каза, че тази работа може да се облекчи, като се назначат нови четири души. Тя коментира, че когато се говори за забавяне в работата, тази дума не е удачна, защото няма механизъм, с който да направи така, че след изпращането на документи в чужбина, офертите от там да пристигат в България по-бързо.
По време на предаването екипът на bTV осъществи пряко включване с дома на 4-годишния Кирил, който страда от епилепсия, вътрешна хидроцефалия и кожното заболяване ихтиоза. Майката Боряна Стоименова заяви, че момчето е върнато неоснователно за изследване в същата болница, където е лежало преди повече от година, за да полежи пак и така да се източат клинични пътеки от НЗОК. „Фондът го прави с цел първо да разтакава нещата и ние да се откажем от нашето искане Кирил да бъде подпомогнат.
И второ ако сме достатъчно настоятелни да съберем по-голямата част от нужната ни сума и ако има някакъв малък остатък, фондът да даде разликата от сумата и просто да извади някакви дивиденти.
Да кажат - поредното дете беше подпомогнато от Фонда за лечение на деца”, каза Стоименова.
В отговор д-р Станкова заяви, че не си заслужава да се обръща внимание на тези твърдения. Тя каза, че детето има оценка от водещи невролози от болница „Св. Наум” в София и те дават оценка, че детето може да бъде лекувано в България. Препоръката, след гласуване на Обществения съвет е момчето да отиде в „Св. Наум” за допълнително лечение. Според д-р Станкова има грубо неразбиране на ситуацията от страна на родителите на Кирчо и това, което казват те, е невярно. Тя добави, че ги кани на разговор във фонда.
В разговора бе включен и бившият председател на обществения съвет към фонда Калин Каменов. Той заяви, че е изключително възмутен от това, което д-р Станкова каза, като добави, че тя е направила признание, че нейният подход на работа е бюрократичен. Според него, вместо да се засрами и да си подобри работата, тя дава бюрократични обяснения и извинения. В отговор д-р Станкова отбеляза, че не Каменов е този, който трябва да дава оценка за работата й, а работещите във Фонда и работещите в обществения съвет.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД