Солидни глоби за фалшиво викане на Спешна помощ

Солидни глоби за фалшиво викане на Спешна помощСолидна глоба ще грози всеки, който се обажда на Спешна помощ, без да има нужда. Това е една от поправките в новия Наказателен кодекс, които управляващите предстои да приемат.
Мярката се налага заради нарастващия брой на фалшивите повиквания и сигналите за пациенти, които всъщност се оказват с леки оплаквания.
Очаква се Министерството на здравеопазването да разработи нови правила, които ще помогнат на медиците да пресяват тежки случаи.
Междувременно се обсъжда идеята в линейките да пътува само медицинска сестра или в краен случай - фелдшер. Това е залегнало в новата концепция за Спешната помощ.
Лекарите ще чакат в спешния болничен комплекс и ще се отзовават само ако са повикани от друг лекар или пък при много тежка ситуация, с която не може да се справи средният медицински персонал.
До края на тази година ще бъдат създадени спешни центрове към няколко от големите болници в страната, които да осигуряват до 90% от болничната спешна медицинска помощ. Това ще бъде т. нар. първо ниво на спешност.
Второ ниво предвижда създаването на спешни звена в многопрофилните болници за активно лечение, дори да са малки като общинските. Те ще покриват 60 на сто от спешната медицина.
Всички спешни звена заедно с приемните спешни отделения ще формират спешен болничен комплекс. Сегашните спешни отделения чисто административно ще се извадят от болниците и ще преминат към спешните центрове, както преди управлението на тройната коалиция.
В тях ще лекуват и оперират на държавни разноски, ако е по спешност, а по клинична пътека - ако пациентът е планов.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД