Двама са починали от усложнения от грип в Бургас

Двама са починали от усложнения от грип в БургасДвама души са починали в русенската болница след усложнения от грип. И двамата са били със съпътстващи заболявания, които в съчетание с грипната инфекция са се оказали фатални, обясни директорът на болницата д-р Владин Петров.
Единият от починалите е мъж на 64 години, който е бил приет в спешното отделение 30 януари с дихателна недостатъчност вследствие на тежка пневнония.
Той е бил поставен веднага на апарат за изкуствено дишане. Мъжът е имал придружаващи заболявания на дихателната и сърдечносъдовата системи и седмица по-късно, въпреки усилията на лекарите, е починал.
Грипният вирус е бил грип тип "А". Вторият пациент, който е починал вследствие на усложненията от грип, е бил на хемодиализа. Той също е мъж, но от болницата не уточнrиха възрастта му.
От Регионалната здравна инспекция в Русе днес обявиха, че грипната епидемия в Русе се отменя. На заседание на оперативното бюро за грип и остри респираторни заболявания е било констатирано, че заболеваемостта е спаднала рязко за изминалата седмица и вече е 174 на 10 000 души, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД