Проверяват сигнал за починалия от пневмония старозагорец

Проверяват сигнал за починалия от пневмония старозагорецСигнал по случая с починал от пневмония 48-годишен мъж от Стара Загора изпрати областният управител Живка Аладжова до всички институции, които имат отношение по казуса. Близките на починалия са алармирали Аладжова. Според тях, мъжът е потърсил медицинска помощ в спешен кабинет. След това той отново се е обърнал към общопрактикуващ лекар и лечението му е било променено. Три дни след втория преглед постъпва в пулмологично отделение и пет часа по-късно настъпва леталният изход.
Областната вече е изпратила сигнал до Регионалната здравна инспекция, Здравната каса, ръководството на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович” (Университетска), регионалната колегия на Българския лекарски съюз и до Окръжна прокуратура - Стара Загора.
“Убедена съм, че убийци в бели престилки няма. Но в същото време ми се иска хората, които търсят помощта на своите лекари да са сигурни за своето здраве. Затова при всеки сигнал, стигнал до мен, ще искам държавните институции да правят задълбочени проверки, чрез които да разберем каква е причината за неблагоприятния изход”, допълни още Живка Аладжова.
Областният управител на Стара Загора допълни, че в областна администрация не е постъпвал сигнал във връзка със смъртта на тримесечния Павел. Той почина на 24 януари при неизяснени обстоятелства, а трагедията на семейството стана известна след разказ на майката на момченцето във фейсбук.
Починалият от пневмония мъж в Стара Загора е петият подобен случай в страната. Трима мъже в Хисаря и бременна жена в Силистра са сред жертвите на болестта. Още осем души са в тежко състояние в специализираната болница в София.
Проф. Петрана Чакърова заяви за "Здравна поща", че мъжът е приет на 19 януари следобед в МБАЛ “Проф. Стоян Киркович”(Университетска) с двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност. Той заболял на 12 януари, при което два дни се е лекувал сам в домашни условия. След това е направил два прегледа при джипито, след което му е назнаено лечение. Ден след втория преглед, положението му се е влошило. Близките му са били извикани в Спешен център, но той вече е бил в много тежко състояние. Мъжът е починал 2 часа след приемането в болницата.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД