Министър Андреева завежда дело за клевета срещу предшественичката си

Д-р Таня Андреева (ляво),  Десислава АтанасоваЩе заведа дело за клевета срещу Десислава Атанасова, обяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на брифинг в министерството, което оглавява, предаде БГНЕС.
Повод за думите на здравния министър са дадените днес изявления в НС от Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването, която обвини сегашния министър за обществена поръчка от края на миналата година с намеци за корупционен заряд на информационна система, която вече работи.
Аз не съм политик. Макар да съм в такава роля, разбирам амбициите за утвърждаване на някои политици, но смятам за много грозно политика да се прави с лъжи и с опетняване на името на едни или други хора, посочи Андреева. Днешният пример е точно такъв, каза тя.
Гарант съм и заставам с името си зад това, че от началото на нашия мандат до момента няма нито една обществена поръчка, която да е направена "на тъмно" и извън изискванията на закона и правилата, в която да са прокарани лобистки интереси. Няма да позволя да се спекулира с името ми и някой да си избърсва ръцете с него - ще предприема действия, включително и в съда, подчерта министърът. Нека г-жа Атанасова да докаже твърденията си там, а аз ще се явя с моите документи, допълни тя.
Таня Андреева обясни историята и хронологията на обществената поръчка от 21 декември 2013 г., която е стартирана с предмет на дейност, различен от обяснението на Десислава Атанасова.
Поръчката е за срок от 3 г., стойността й е за 5.4 млн. лева за три компонента. В предмета на дейност никъде не фигурира изграждането на информационна система, което е направено през 2009 г., а става дума за поддръжка на системата на спешна помощ на тел. 112, комуникацията между спешните центрове, кол центровете. Крайният срок на подаване на документите е бил 45 дни, до 31 януари 2014 г., допълни тя.
Тази процедура не е приключила, няма класиран кандидат и не разбирам твърдението, че тази поръчка се прави за определен човек, заяви министърът. Досега не е направено нито едно възражение срещу поръчката. На датата 21.12.2012 г. в нашето министерство са стартирали 3 обществени поръчки, в страната сигурно са много и този ден е нормален работен ден, добави Андреева.
Договорът за поддръжката на тел. 112 е изтекъл и ако си говорим за "на тъмно" този договор е бил сключен от г-жа Атанасова без обявена обществена поръчка, с пряко договаряне и това е с фирмата "Телелинк". Десислава Атанасова е юрист и би трябвало да знае какво означава това, подчерта Таня Андреева.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД